JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kjersti Toppe er ny barne- og familieminister, her på slottsplassen sammen med fersk samferdselsminister Per-Ivar Nygård (Ap).

Kjersti Toppe er ny barne- og familieminister, her på slottsplassen sammen med fersk samferdselsminister Per-Ivar Nygård (Ap).

Leif Martin Kirknes

Toppe, vi er klare!

DEBATT: Støre-regjeringens varslede taktskifte i barnevernspolitikken er god musikk i våre ører. Vi i Ideelt Barnevernsforum ser fram til å samarbeide med vår nye barne- og familieminister om et barnevern med barna i sentrum – uten profitt!
19.10.2021
09:23
19.10.2021 09:31

Dette er et debattinnlegg. Det gir uttrykk for skribentens meninger. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til Fontene her.

I Hurdalsplattformen varsler Støre-regjeringen ny kurs for barnevernet.

Regjeringen vil «stoppe utviklingen mot kommersialisering og oppstykking i barnevernssektoren». For utsatte barn og familier er dette gode nyheter. Tilsynsrapporter viser nemlig at når barnevernet svikter, er nettopp oppstykking, ansvarspulverisering og manglende samarbeid en del av problemet.

Videre vil regjeringen gå bort fra dagens konkurranse- og markedstenkning og erstatte denne med barnevernstjenester uten profittmotiv drevet av det offentlige i langsiktig samarbeid med ideelle (non-profit) organisasjoner. Med dette understrekes at barnevernet er fellesskapets ansvar og del av en helhetlig samfunnsinnsats der alle ressurser skal komme barna til gode.

Kjersti Toppe (Sp) er ny barneminister. Dette skal hun gjøre med barnevernet

Dette taktskiftet i barnevernspolitikken er god musikk i våre ører og noe Ideelt Barnevernsforum (nettverksforum for ideelle organisasjoner på barnevernsfeltet) har jobbet for i en årrekke.

Vi er klare til innsats og ser fram til å samarbeide med vår nye barne- og familieminister Kjersti Toppe om et barnevern med barna i sentrum – uten profitt!

19.10.2021
09:23
19.10.2021 09:31