KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Foran f.v: forhandlingsleder Mette Nord og FO-leder Mimmi Kvisvik.

KLARE FOR INNSPURT: LO Kommunes forhandlere er klare for kveldens innspurt i kommuneoppgjøret. Foran f.v: forhandlingsleder Mette Nord og FO-leder Mimmi Kvisvik.

Ola Tømmerås

Fristen snart ute i forhandlingene for ansatte i kommunene

Ved midnatt går fristen for å bli enige i kommuneoppgjøret ut. Partene skal være innstilt på å få til en løsning.
30.04.2018
13:44
30.04.2018 14:46

per.flakstad@fagbladet.no

Etter det Fagbladet erfarer er det ingenting som tyder på at bruddet i oppgjøret for de statsansatte har påvirket forhandlingene for de kommuneansatte.

Streikefaren i staten øker etter at ansatte brøt forhandlingene. FO-forhandler Kathrine Haugland Martinsen krever reelle tiltak for likelønn.

Etter at kommunenes arbeidsgiverorganisasjon KS la fram sitt andre tilbud 25. april, har partene jobbet iherdig med å bli enige om en forhandlingsløsning.

LO Kommunes forhandlingsleder Mette Nord var ikke fornøyd med det økonomiske tilbudet: – Det ligger ganske langt unna de kravene vi har stilt, sa hun.

Samtidig uttalte hun at tilbudet var et grunnlag å forhandle videre på. At partene fortsatt sitter i forhandlinger bare et halvt døgn før fristen for å bli enige utløper, tyder på at både de ansattes organisasjoner og arbeidsgiverne ser muligheten for å bli enige om et anbefalt resultat.

Dette er kravet fra LO til kommunene

– Vi er i forhandlinger og i gang med innspurten. Det har vært konstruktive sonderinger i løpet av helgen, men det er for tidlig å si om vi klarer dette, sa avdelingsdirektør Hege Mygland i KS til NTB mandag morgen.

Dersom det blir brudd, går oppgjøret til mekling. Meklingsfristen er natt til 24. mai, den samme som for staten.

Oslo: De ansatte vil ha forhandlingsrett på pensjon

Oslo kommune er et eget tariffområde. Også der sitter partene fortsatt i forhandlinger. LO-forbundene har slått seg sammen i Kommuneansattes hovedsammenslutning (KAH). De leverte tredje runde med krav torsdag i forrige uke.

Fristen for å bli enige om et forhandlingsresultat er også for dem ved inngangen til 1. mai.

Innkjøp av private tjenester trekkes inn i lønnsoppgjøret i Oslo

30.04.2018
13:44
30.04.2018 14:46