JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Marie Volden hadde ikke hørt om FO før hun begynte på vernepleierutdanningen i høst.

Marie Volden hadde ikke hørt om FO før hun begynte på vernepleierutdanningen i høst.

Privat

Hun er FO-medlem nummer 28.000

Vernepleierstudent Marie Volden ble lokket inn i FO med baguetter, ryggsekk og drikkeflaske. I dag feires hun som FO-medlem nummer 28.000.
16.11.2017
06:30
21.08.2023 17:14

solfrid.rod@lomedia.no

20-åringen går første året på vernepleierutdanningen i Molde. Yrkesvalget tok hun etter at hun for to og et halvt år siden begynte å jobbe i en bolig for utviklingshemmede.

Volden trives godt på utdanningen, og forteller om et lite og trygt studiemiljø i Molde.

Gleder seg til praksis

Hva er det mest spennende så langt i studiet?

– Vi har hatt mye om brukermedvirkning og om makt og tvang. Jeg synes det er interessant å lære om utviklingshemmedes rettigheter, og om hvordan man får til et brukerperspektiv i hverdagen, sier Volden.

Neste uke skal hun i praksis på en ungdomsskole, og gleder seg til det.

Volden hadde ikke hørt om Fellesorganisasjonen (FO) før hun ble fanget opp av de som stod på stand på høgskolen da semesteret begynte.

Hun ble overrasket da fylkesavdelingen ringte og fortalte at akkurat hun er medlem nummer 28.000, en milepæl forbundet har ventet på og jobbet for en god stund.

– Det er en fin utmerkelse. Jeg tror det blir en kjekk opplevelse, sier Volden om torsdagens markering.

Vernepleierutdanningen øker fortsatt

– Viktig å nå studentene

Fylkessekretær Torill Brunsvik synes det er stas at medlem 28.000 er fra Møre og Romsdal, og ikke minst at hun er student.

– Det er ekstra kjekt at det er et studentmedlem. Det er viktig at vi når ut til studentene, og får informert om hva FO kan tilby dem, sier Brunsvik.

Hun var selv i vernepleierklassen og informerte om FO tidligere i høst.

Torsdag drar hun og fylkesleder Jarle Rovde på høgskolen. Det vanker kake og gave, og FO-leder Mimmi Kvisvik kommer for å holde tale.

– Dette er stort. Vi må gjøre litt ut av det, sier Brunsvik.

Hver uke fødes barn med livslange diagnoser, men bare én nyfødtavdeling har vernepleier

Veksten har stoppet opp

Totalt har FO nå 28.196 medlemmer, talt 1. november. Det er en vekst på 489 medlemmer siden årsskiftet.

Av disse er 21.602 yrkesaktive. 2.565 er studenter.

FO har aldri tidligere hatt så mange medlemmer. Men da landsstyret møttes i oktober, var det likevel mange som uttrykte bekymring for lav organisasjonsgrad og sviktende rekruttering.

– Det er for stor gjennomtrekk. Vi må rekruttere tre-fire personer for å skaffe ett nytt medlem, sa forbundsleder Mimmi Kvisvik.

Stagnert medlemsvekst er et av de viktigste temaene i organisasjonsutviklingsprosessen som går fram mot landsmøtet i 2019.

– Innleie er ok som kriseløsning, men ikke mer enn dét

16.11.2017
06:30
21.08.2023 17:14