JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Nav må prioritere hardere

– Når vi ikke får flere ressurser, må vi prioritere hva vi skal jobbe med. Det er mye gammelt byråkrati som kan gjøres enklere, sier Wivi Ann Bamrud leder for Nav Kongsberg.

Hun har ikke problemer med å forholde seg til at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm signaliserer at Nav ikke kan forvente at regjeringen setter inn mye nye ressurser inn i Nav.

– Vi må prioritere hva vi skal jobbe med. Da er det andre ting som må velges bort. Det er noen gamle byråkratiske metoder som jeg ikke forstår hvorfor vi skal gjøre. Det handler om en del lister vi skal sette opp, rutiner i forhold til institusjonsopphold og noe av rapportskrivingen, sier Bamrud.

Kronen på verket

Hun er en av rundt 30 FO-ere som i to dager har vært samlet på FOs konferanse for ledere i Nav-systemet.

Bamrud sier Nav-reformen er en viktig reform.

– Reformen med arbeidsavklaring som kommer 1. mars er kronen på verket. Muligheten til å drive sosialt arbeid har aldri vært større enn nå, sier Bamrud entusiastisk. Hun leder Kongsberg Nav som har 60 ansatte.

Ressurser i byggefasen

Per Ola Harstad, koordinator for læring og utviklingsarbeid i Nav-Kristiansund, mener arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ikke har sagt blankt nei til å bevilge flere penger til Nav, men uttrykt ønske om at Nav må konkretisere hvor midlene trengs.

– Jeg skulle ønske vi hadde mer ressurser nå som vi er i byggefasen av en så omfattende reform, sier Harstad.

Nav Kristiansund har i underkant av 60 ansatte. De tillitsvalgte melder om en knapphet på ressurser.

– Vi hadde trengt flere folk for å kunne legge til rette for et godt brukerarbeid. Brukerne av Nav må i større grad bli hør om hvordan reformen virker dem, sier Harstad.