Barnevernsbarna setter internasjonal dagsorden
Barnevernsfolk fra hele verden lærer om ettervern av Landsforeningen For Barnevernsbarn. – Det er morsomt at barnevernsbarna i Norge kan sette dagsorden, sier Renathe Arevoll.
Siden 1. august har hun ledet Landsforeningen på full tid. I sommer har hun holdt innledninger om det norske barnevernet og ettervernet på konferanser for fagfolk både i Paris og Tallin. – Det er morsomt at andre land vil lære av Norge, og at de vil høre på meg som representerer barnevernsbarna. Brukermedvirkning er forholdsvis nytt i de fleste land, sier Arevoll.
Vil påvirke politikerne
Barnevernsbarn i Norge har rett på ettervern fra de er 18 år til 23 år. Arevoll vil jobbe for at politikerne lovfester ettervernet. – Når ettervernet ikke er lovfestet er det opp til kommunene og økonomien hvorvidt ungdommen får skikkelig oppfølging. Vi jobber for at ettervernet skal bli lovfestet, slik at alle barnevernsbarn blir fulgt inn i voksenlivet, sier Arevoll.
Hun har nettopp lagt siste hånd på et kapittel om barnevernets funksjon og ettervern i et hefte som gis ut av FN.
Siste nytt
Linda (40) var lenge usikker på om hun ville uttale seg om arbeidshverdagen i barnevernet, men til slutt sa hun ja. Det var for viktig til å ikke si.
Hanna Skotheim
De har 30 prosent høyere sykefravær enn andre kommunalt ansatte. – Jobben spiser deg opp med hud og hår, sier Linda (40)
Siv Merethe Kapstad mener vi må ta bekymringene til ansatte i barnevernet på alvor.
Hanna Skotheim
Universitetslektor: – Vi må ta bekymringene fra barnevernsansatte på alvor
Mye lest
Gunvor Wærnes har så langt vaksinert rundt halvparten av beboerne på sykehjemmet som takket ja til vaksinen. Her får vernepleieren første dose av vaksinen selv.
Privat
Vernepleier Gunvor har vaksinert halvparten av beboerne: – Det føles litt som å være en del av verdenshistorien
Linda (40) var lenge usikker på om hun ville uttale seg om arbeidshverdagen i barnevernet, men til slutt sa hun ja. Det var for viktig til å ikke si.
Hanna Skotheim