JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnevernsbarna setter internasjonal dagsorden

Barnevernsfolk fra hele verden lærer om ettervern av Landsforeningen For Barnevernsbarn. – Det er morsomt at barnevernsbarna i Norge kan sette dagsorden, sier Renathe Arevoll.
22.09.2009
14:40
16.12.2013 11:17

Siden 1. august har hun ledet Landsforeningen på full tid. I sommer har hun holdt innledninger om det norske barnevernet og ettervernet på konferanser for fagfolk både i Paris og Tallin. – Det er morsomt at andre land vil lære av Norge, og at de vil høre på meg som representerer barnevernsbarna. Brukermedvirkning er forholdsvis nytt i de fleste land, sier Arevoll.

Vil påvirke politikerne

Barnevernsbarn i Norge har rett på ettervern fra de er 18 år til 23 år. Arevoll vil jobbe for at politikerne lovfester ettervernet. – Når ettervernet ikke er lovfestet er det opp til kommunene og økonomien hvorvidt ungdommen får skikkelig oppfølging. Vi jobber for at ettervernet skal bli lovfestet, slik at alle barnevernsbarn blir fulgt inn i voksenlivet, sier Arevoll.

Hun har nettopp lagt siste hånd på et kapittel om barnevernets funksjon og ettervern i et hefte som gis ut av FN.

22.09.2009
14:40
16.12.2013 11:17