JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Gode ansatser

FO-leder Randi Reese er fornøyd med regjeringens tiltak for å holde arbeidsledigheten nede, men minner om at det i tida framover vil være behov for en betydelig styrking av kommunal sektor.
26.01.2009
15:29
16.12.2013 08:31

solfrid.rod@lomedia.no

– Å forhindre økende ledighet er et godt tiltak uansett hvor man jobber. Men det er klart at FO, som har de fleste medlemmene i kommunal sektor, ser at dette ikke er nok, sier Reese.

Hun er likevel godt fornøyd med regjeringens håndtering av den økonomiske krisen.

– Jeg ser statsbudsjettets styrking av kommuneøkonomien som trinn en og de tiltakene som ble lagt fram i dag som trinn to. Samtidig lover regjeringen at det vil komme nye tiltak framover. I det perspektivet mener jeg at krisepakken er et godt bidrag.

Kvalifiseringsprogrammet trenger, i følge Reese, økt bemanning. Samtidig må regjeringen passe på at lavkonjunkturtiltak ikke gjør situasjonen enda vanskeligere for dem som også i gode tider hadde problemer med å komme inn i arbeidslivet, understreker hun.

Fra noen steder i landet meldes det om økt pågang på Nav-kontor og sosialtjeneste. Økningen er, i følge Reese, ikke så stor foreløpig, men vil merkes for fullt utover våren. Da må også kapasiteten være på plass. For eksempel forventer FO et økende behov for gjeldsrådgivning.

– Gjeldsrådgivning er en kommunal tjeneste som er for lite utviklet. Den bør styrkes opp betydelig, mener Reese.

26.01.2009
15:29
16.12.2013 08:31