JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal diskutere arbeidslinja

Fredag kveld startet Trondheimskonferansen med over 500 deltakere. De er samlet for å diskutere arbeidslinja, pensjon, sosial dumping og tjenestedirektivet.
26.01.2007
20:18
16.12.2013 00:10

- Vårt hovedtema er arbeidslinja. Tidligere var moderasjonslinja, som mange var mot, og valgfrihet, som i vi alle var mot, hovedbudskapet. Nå er det arbeidslinja som er rådende. Vi skal ta for oss , sa Arne Byrkjeflot, leder i LO Trondheim, på åpningen av konferansen.

Vi skal få belyst arbeidslinja gjennom se sosiale helseulikheter og fokus på ny arbeids- og velferdsorganisering, sa Byrkjeflot. Han var skeptisk til hva som skjer når tre dører inn til inntektsopptjening for personer utenfor ordinært arbeidsliv blir til én.

- Hva da om den døren er stengt eller trang å passere, spurte Byrkjeflot.

Mot direktivet

- Tjenestedirektivet må først implementeres innen 2010. Hvorfor regjeringen har gitt ni ukers høringsfrist er uforståelig, sa Byrkjeflot. Han snakket om hvordan tjenestedirektivet vil virke inn på arbeidslivet i Norge, hvis det blir vedtatt. Han regnet med at det kommer en kampanje mot direktivet ut av konferansen.

Bygge fagbevegelsen

- Vi må bygge fagbevegelsen på nytt. Vi har opprettet teatergruppe, bygger på folkets hus og etablerer egen avis i Trondheim. Dette er det samme som ble gjort for 100 til 50 år sida, sa Arne Byrkjeflot.

Advarsel om pensjon

Byrkjeflot advarte mot pensjonsendringene. Det samme gjorde den første innlederen, fra Verkstedklubben Aker Verdal, med en kraftig advarsel om forslagene til endring i pensjon. Klubben har bevilget én million kroner til kampen mot fjerningen av avtalefestet pensjon. De har etablert egen nettside.

Radikal konferanse

Trondheimskonferansen har blitt en fin tradisjon - ja nærmest en institusjon i fagbevegelsen, skrev Valla i sin hilsen til konferansen. Byrkjeflot avsluttet innledningen med å sitere Valla og si:

- Det er jo ikke alltid det har vært slik.

Trondheimskonferansen har fra oppstarten i 1988 vært en radikalt forum fagbevegelsen.

26.01.2007
20:18
16.12.2013 00:10