JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nei til tvangsutsending

Et enstemmig landsstyre i FO ber om at afghanerne som sultestreiker får sine saker vurdert på nytt, og at de ikke tvangssendes ut av landet.
15.06.2006
16:16
15.12.2013 23:09

Det var på landsstyremøtet i dag at vedtaket ble fattet. Her er uttalelsen i sin helhet:– Det må snarlig tas initiativ til at sakene til de afghanske asylsøkerne blir tatt opp til ny vurdering og at tvangsutsending ikke settes i verk. Det gjelder de som har fått avslag på sine søknader om opphold i Norge og som regjeringen nå vil sende hjem.Vi ber om dette fordi flere med god kjennskap til Afghanistan nå mener at sikkerhetssituasjonen i Afghanistan forverres. Også UNHCR (FNs høykommisær for flyktninger, red. anm.) advarer mot å sende folk til Kabul som ikke har et eller annet nettverk eller sted å bo der. Flere av de som har fått avslag hører også til i andre deler av landet. Mange av asylsøkerne frykter åpenbart så alvorlige følger av en tilbakesending at de går til det drastiske skritt å innlede en sultestreik med liv som innsats.Det er uverdig at saken blir satt slik på spissen, når utviklingen i Afghanistan nå gjør det berettiget å vurdere situasjonen på nytt.

15.06.2006
16:16
15.12.2013 23:09