JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosialt arbeid er mer enn økonomi

– Våre yrkesroller har til de grader sammenheng med politiske strukturer at hvis FO slutter å befatte seg med politiske spørsmål, blir vi redusert til sosiale ingeniører som er lydige redskap for byråkrati og makt.
30.06.2005
14:21
15.12.2013 21:05

Det sier FOs fylkesleder i Hedmark, Erling Segelstad, i en kommentar til kritikken som kom da han sammen med fylkessekretær Randi Kjøs tok til ordet mot at ungdom som tjener penger risikerer at foreldre mister sosialhjelp. Kritikken mot dem fremkommer anonymt på FOs debattsider på nettet. Debattanten skriver blant annet at uttalelsene om sosialhjelpen kunne kommet fra et ”sosialombud eller brukerorganisasjon”. Den anonyme debattanten konkluderer med at hun (eller han) ikke lenger husker hvorfor hun er medlem av FO.

– Ting henger sammen. Jo sterkere sosialpolitisk profil FO har, jo bedre forutsetninger har vi for å nå fram i lønnspolitikken, mener Segelstad. Han beskriver FO som et ”kinderegg”: en arbeidstakerorganisasjon, et profesjonsforbund og et politisk fagforbund som stiller seg solidarisk med dem som faller utenfor i samfunnet.– Det å være sosialarbeider er mye mer enn bare å fordele økonomiske goder. Samtidig må vi ta innover oss at mange av våre medlemmer har det brutalt på arbeidsplassen. De opplever synlige og usynlige sanksjoner som gjør at de ikke tør ta opp kritikkverdige forhold, understreker Erling Segelstad.

– Det kan synes som om rådmannsveldet fullstendig fritar seg selv fra anstendige kommunepolitikeres solidaritet med de svakeste. Det er et enormt fokus på økonomi, privatisering og nedskjæringer. Anstendighet overfor de fattige er ikke en del av den diskusjonen, og kommunen søker ikke råd hos sosialkonsulentene eller FO. Det burde de gjort, sier han.

30.06.2005
14:21
15.12.2013 21:05