JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har vi en profesjonskamp i FO?

En god debatt er ikke farlig, men vi får ingen god og åpen debatt gjennom å håne den andres meninger eller synspunkter, skriver Laila Aamodt, medlem i seksjonsrådet for sosionomer.
07.12.2009
07:01
14.12.2013 12:44

Det er med undring jeg leser innleggene i Fontene Nett den siste uken. Ja, jeg skjønner rett og slett ikke hva som foregår. Blant annet kan jeg lese at Olav Sannes Vika mener at sosionomene har så stor makt over utdanningspolitikken innad i FO at den kan true FO som profesjonsforbund. Jeg undres naturligvis over innholdet i det han sier, men like mye undres jeg over formen og spissformuleringene. Og framfor alt lurer jeg på hva som er den egentlige agendaen i alle utspillene.

Slik jeg oppfatter oss, barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere, er vi forskjellige. Det er vi og det vil vi være. Men denne forskjellen må aldri bli et hinder for å se og anerkjenne hverandre som likeverdige. Jeg kan ikke begripe hva det tjener til å oppildne til ”krig” framfor å sikre en skikkelig dialog mellom oss. Blir vi gode praktikere ved å kase skitt på hverandre eller å tråkke på hverandre? Hvis det er slik at vi kjemper for å få anerkjennelse ute i samfunnet, må vi i alle fall klare å anerkjenne hverandre. Det innebærer å anerkjenne hverandres ulike kunnskap, kompetanse og meninger om hva som kan gjøre oss til gode praktikere. En god debatt er ikke farlig, men vi får ingen god og åpen debatt gjennom å håne den andres meninger eller synspunkter!

Jeg kan ikke med min beste vilje skjønne at den debatten som nå foregår i Fontene er oss verdig. Vi må kunne utveksle meninger, drøfte, søke oss fram mot noen svar på vanskelige spørsmål uten å tråkke på hverandre. Våre brukere fortjener faktisk at vi i det minste oppfører oss ordentlige overfor hverandre! Det gjør vi ikke nå! Og med dette ser jeg fram til en god og konstruktiv debatt på den utdanningspolitiske konferansen som landsstyret har invitert til den 9. desember.

Laila G. Aamodt, sosionom og medlem av SRS

07.12.2009
07:01
14.12.2013 12:44