JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FYLKESLEDER: Lise Kathrine Holm er fylkesleder for FO i Vestfold.

FYLKESLEDER: Lise Kathrine Holm er fylkesleder for FO i Vestfold.

Nadia Frantsen

Fylkesleder for FO i Vestfold, Lise Kathrine Holm

Vil ha flere sosialarbeidere ut på gata

– Det bør opprettes Utekontakt i alle kommuner. Oppsøkende sosialt arbeid er en glimrende måte å nå ungdom som trenger oss, sier Lise Kathrine Holm.
12.02.2018
08:48
05.02.2018 10:28

anne@lomedia.no

Lise Kathrine Holm (50) er utdannet sosionom og har permisjon fra Sykehuset i Vestfold for å være fylkesleder i Fellesorganisasjonen (FO). Hun har ledet fylkesavdelingen i ett år. I en serie på nett lar Fontene deg bli bedre kjent med fylkeslederne i organisasjonen:

Hvilken gladsak ville du sett på trykk i Fontene?

– Jeg vil lese at det opprettes en utekontakt i alle kommuner. Oppsøkende sosialt arbeid er en glimrende måte å nå ungdom som trenger oss, før problemer får vokse seg store.

Fem minutter med en minister, hvem velger du og hva vil du si?

– Bent Høie. Jeg vil forklare at innføring av egenandel for behandling av ungdom med psykiske utfordringer og rusproblemer hever terskelen for å oppsøke hjelp og fører til økte vansker for allerede sårbare unge.

Hvorfor vil du være fylkesleder for FO?

– Etter mange år i faget er det spennende å jobbe med hele spennet fra det politiske nivået til oppfølging av medlemmmer.

Du har permisjon fra en behandlerstilling i psykiatrisk ungdomsteam, savner du den jobben?

– Det er veldig spennende og veldig fint å være kliniker. Jeg har alltid elsket jobben min som sosialarbeider, og savner selvfølgelig både klienter og kolleger. Samtidig er det jeg gjør nå veldig gøy, og jeg får bruke kompetansen min på en ny måte.

Hvor trykker skoen mest for FO-medlemmer i ditt fylke?

– Våre faggrupper skvises i spesialisthelsetjenesten, det er ofte en kamp å få forståelse for vår kompetanse og vårt bidrag. «Medisinen» som foreskrives er flere psykologer og økt helsefokus. Det er i stor grad et individfokus i samfunnet, og vanskelig å formidle det helhetssyn våre utdanningsgrupper står for.

Hva med kommunereformen, hvordan påvirker den medlemmene?

– Det er utfordrende og ressurskrevende for tillitsvalgte og for avdelingene. Kjappe endringer fører til usikkerhet og utrygghet for ansatte. Jeg håper at nye kommuner vil by på flere faglige utfordringer og nye spennende sosialarbeider stillinger.

Er det noe som irriterer deg?

– Jeg blir irritert når tillitsvalgte ikke tas med i omstilling- og omorganiseringsprosesser. Når ledelsen ikke ser oss som samarbeidsparter og lytter til ansattes synspunkter. Og så blir jeg virkelig sint og fortvilet over manglende medmenneskelighet i norsk flyktningpolitikk.

Når så du sist godt sosialt arbeid som inspirerte deg?

– Det ser jeg daglig. Jeg møter dyktige folk og får innsyn i mange spennende jobber. Før jul var jeg rundt på arbeidsplasser og spiste lunsj med medlemmene, da treff jeg veldig mange spennende og flinke folk. På sosialpedagogdagen hadde vi et arrangement med to kloke damer som snakket om betydningen av gode relasjoner og det å få bestemme i eget liv. Det var en veldig inspirerende kveld.

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

– Jeg har møtt mennesker som har slitt mye og opplevd mye vondt. De har ikke grunn til stole på noen. Sårbare mennesker har gitt meg tillit og sluppet meg inn i livet sitt. Jeg har fått følge mange mennesker gjennom år, og har vært med på deres opp og nedturer. Å få en slik tillitt gjør meg stolt og ydmyk.

Er det noe du er veldig god til som mange ikke vet om?

– Jeg var helt i norgestoppen i Hallingkast på høyde – men det var en høyst uoffisiell konkurranse. I dag tørr jeg ikke mer fordi jeg er redd lårhalsen skal ryke.

Hva har tillitsvervet gjort med ditt syn på arbeidsforholdene til helse- og sosialarbeidere?

– Det har bekreftet det jeg allerede visste. Etter tretti år i feltet, har jeg vært i mange fagmiljøer og vet mye om hvor skoen trykker på ulike arbeidsplasser.

Uttrykket fagforeningspamp – sannhet eller løgn?

– Drivende, dyktige fagforeningsmennesker som lever og ånder for fagbevegelsen trenger vi. Maktmennesker som posisjonerer seg i fagbevegelsen og er der kun for sin egen del har vi ikke bruk for. Fagbevegelsen er ikke er mål i seg selv, vi i FO er der for medlemmene våre, og vi skal kjempe rakrygget for vår politikk og være en samfunnsaktør. Da kan vi ikke pampe oss.

Hva ville du gjort hvis du var forbundsleder en dag?

– Da ville jeg besøkt Vestfold for å hilse på alle de fine FOlka her.

Lise Kathrine Holm

Har vært fylkesleder i ett år i 60 prosent stilling.

Er i tillegg hovedtillitsvalgt i 40 prosent stilling ved Sykehuset i Vestfold.

Utdannet sosionom.

Har permisjon fra stillingen som behandler i psykiatrisk ungdomsteam, Sykehuset i Vestfold.

FO Vestfold har ca 1000 medlemmer.

12.02.2018
08:48
05.02.2018 10:28

Lise Kathrine Holm

Har vært fylkesleder i ett år i 60 prosent stilling.

Er i tillegg hovedtillitsvalgt i 40 prosent stilling ved Sykehuset i Vestfold.

Utdannet sosionom.

Har permisjon fra stillingen som behandler i psykiatrisk ungdomsteam, Sykehuset i Vestfold.

FO Vestfold har ca 1000 medlemmer.