Stenger ingen barnevernsinstitusjoner ennå
Det er ikke behov for å stenge institusjoner eller flytte barn, men Bufdir forbereder seg på at det kan skje.
– Slik situasjonen er i dag, er det ikke behov for å flytte barn eller stenge institusjoner. Vi må imidlertid være forberedt på at det kan skje, sier Mari Trommald i Bufdir.
Ole Palmstrøm
anne@lomedia.no
– Slik situasjonen er i dag, er det ikke behov for å flytte barn eller stenge institusjoner. Vi må imidlertid være forberedt på at det kan skje, sier Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).
Hun svarer skriftlig på en epost til Fontene fredag kveld.
Forventer flere kriser når barn og foreldre skal være tett på hverandre
Kriseledelsen i direktoratet har hatt møter i dag om beredskapsplaner. De har også mottatt henvendelser fra regionene som drifter barnevernsinstitusjoner.
– Vi tar utgangspunkt i våre og Bufetats beredskapsplaner og utarbeider nå detaljerte planer for ulike situasjoner som kan komme ved en pandemi som denne. Det handler om å sikre nok institusjonsplasser og tilstrekkelig med kvalifisert personell, svarer Trommald.
Nødvendig med skole og barnehage
Hun understreker at barn og unge i barnevernet er en sårbar gruppe, og at direktoratet vil sikre at de blir godt ivaretatt.
– Dette gjelder uansett om barna bor hjemme hos sine foreldre med hjelp fra barnevernet, om de bor i fosterhjem eller i institusjon.
Opprettholder akuttberedskap for alvorlige saker i barnevernet
Trommald påpeker at det for noen av barna som bor hjemme og i dag får hjelp fra barnevernet er det helt nødvendig at de har et tilbud fra skole og barnehage også nå når disse er stengt.
– Vi jobber med å finne ut hvordan dette skal gjøres, hvilke rettigheter barna har, og hvordan vi kan sikre et godt tilbud til disse barna, sier Trommald.
Etter Helsedirektoratets kriterier skal disse barna prioriteres.
– Vi er nå i dialog med Utdanningsdirektoratet om å konkretisere dette nærmere, sier Trommald.
Flere saker
Fatima Noureddin gjorde to feil første gang hun var i et jobbintervju. Hos «Ny sjanse» lærer hun det som skal til for å lykkes med å få en jobb.
Eivind Senneset
Fatima har aldri hatt en jobb. Her får innvandrere en ny sjanse
CRUX er en ideell stiftelse som blant annet tilbyr tjenester innen barnevern. Stiftelsen har ingenting med saken å gjøre, men er et eksempel på en ideell aktør. (Arkivfoto).
Hanna Skotheim
Ideelle aktører skulle ha driftet 40 prosent av institusjonsbarnevernet innen 2025. Det målet er ikke nådd
Målfrid Wiik Sandkjær tok mastergraden sin i 2019. Seks år senere får hun økonomisk uttelling for den.
Simen Aker Grimsrud
Målfrid gikk opp 40.000 i lønn: – Det kommer veldig godt med
Claudia Vega
Emma Holten (33) ut mot økonomene: – Omsorgsarbeid er ikke en byrde for samfunnet
– Det kan være gode grunner til at kolleger tjener ulikt, mener seniorrådgiver i FO.
Brian Cliff Olguin
Dette kan du gjøre når kollegaen tjener mer
Anders Fjeld og Anne-Eilen Temte jobber som rådgivere i Brukerombudet i Fredrikstad. Når ombudet nå kutter fra 3,6 årsverk til 1, må de inn i andre stillinger i kommunen.
Privat