JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
– Slik situasjonen er i dag, er det ikke behov for å flytte barn eller stenge institusjoner. Vi må imidlertid være forberedt på at det kan skje, sier Mari Trommald i Bufdir.

– Slik situasjonen er i dag, er det ikke behov for å flytte barn eller stenge institusjoner. Vi må imidlertid være forberedt på at det kan skje, sier Mari Trommald i Bufdir.

Ole Palmstrøm

Stenger ingen barnevernsinstitusjoner ennå

Det er ikke behov for å stenge institusjoner eller flytte barn, men Bufdir forbereder seg på at det kan skje.
14.03.2020
09:14
14.03.2020 09:14

anne@lomedia.no

– Slik situasjonen er i dag, er det ikke behov for å flytte barn eller stenge institusjoner. Vi må imidlertid være forberedt på at det kan skje, sier Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Hun svarer skriftlig på en epost til Fontene fredag kveld.

Forventer flere kriser når barn og foreldre skal være tett på hverandre

Kriseledelsen i direktoratet har hatt møter i dag om beredskapsplaner. De har også mottatt henvendelser fra regionene som drifter barnevernsinstitusjoner.

– Vi tar utgangspunkt i våre og Bufetats beredskapsplaner og utarbeider nå detaljerte planer for ulike situasjoner som kan komme ved en pandemi som denne. Det handler om å sikre nok institusjonsplasser og tilstrekkelig med kvalifisert personell, svarer Trommald.

Nødvendig med skole og barnehage

Hun understreker at barn og unge i barnevernet er en sårbar gruppe, og at direktoratet vil sikre at de blir godt ivaretatt.

– Dette gjelder uansett om barna bor hjemme hos sine foreldre med hjelp fra barnevernet, om de bor i fosterhjem eller i institusjon.

Opprettholder akuttberedskap for alvorlige saker i barnevernet

Trommald påpeker at det for noen av barna som bor hjemme og i dag får hjelp fra barnevernet er det helt nødvendig at de har et tilbud fra skole og barnehage også nå når disse er stengt.

– Vi jobber med å finne ut hvordan dette skal gjøres, hvilke rettigheter barna har, og hvordan vi kan sikre et godt tilbud til disse barna, sier Trommald.

Etter Helsedirektoratets kriterier skal disse barna prioriteres.

– Vi er nå i dialog med Utdanningsdirektoratet om å konkretisere dette nærmere, sier Trommald.

14.03.2020
09:14
14.03.2020 09:14