JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hvis landsstyret vil, gleder Elin Lindberg Kjeldsen seg til å gå inn i FOs politiske ledelse.

Hvis landsstyret vil, gleder Elin Lindberg Kjeldsen seg til å gå inn i FOs politiske ledelse.

Eirik Dahl Viggen

Elin Lindberg Kjeldsen klar for FO-ledelsen

Barnevernspedagog Elin Lindberg Kjeldsen (54) fra Stavanger har den faglige tyngden som trengs, mener valgkomiteen.
07.06.2018
13:10
07.06.2018 13:17

solfrid.rod@lomedia.no

FO har manglet en barnevernspedagog i politisk ledelse etter at Irmelin Sangolt Tjelflaat gikk av på grunn av helseproblemer. Neste uke skal FOs landsstyre velge en ny barnevernspedagog, som skal inngå i arbeidsutvalget (AU) og lede Profesjonsrådet for barnevernspedagoger.

Valgkomiteen innstiller på Elin Lindberg Kjeldsen. Hun er 54 år, bor i Stavanger og jobber nå som sosialkurator i arbeidstreningsseksjonen i Stavanger kommune.

Plasstillitsvalgt i 17 år

Elin Lindberg Kjeldsen utdannet seg til barnevernspedagog på det som den gang het Sosialhøgskolen i Stavanger. Fra 1991 til 2008 var hun plasstillitsvalgt på Josephines stiftelse barnehjem. Det er landets eldste barnehjem, etablert i 1834, i dag en ungdomsinstitusjon.

Hun var i flere år koordinerende tillitsvalgt for små virksomheter i privat sektor i det som i dag kalles Virke-området.

Kjeldsen har sittet i FOs faggruppe for barnevern, og har siden 2009 vært yrkes- og profesjonsansvarlig for barnevernspedagoger i FO Rogaland.

Tre sterke kandidater

– Hun har bunnsolid barnevernsfaglig kompetanse, hun har lang erfaring som tillitsvalgt, og hun har det som skal til for å stå i et sånt verv. Det er jo ikke noen søndagsskole dette, sier Einar Ingebrigtsen, leder i FOs valgkomite.

Han forteller at valgkomiteen hadde tre gode kandidater til vervet.

– Når jeg sier det jeg sier om Elin, betyr ikke det at de andre to ikke har det hun har. Vi hadde lange og gode diskusjoner. Men vi falt ned på Elin etter en totalvurdering, sier Ingebrigtsen.

Dere så ikke spesielt etter en mann, siden det nå bare er kvinner i ledelsen?

– Nei. Vi kunne kanskje ha sagt at vi ønsket forslag på gode mannlige kandidater, men vi sa bare at vi ville ha gode kandidater. Det fikk vi, men det var ingen mann som kunne måle seg med de tre damene vi har vurdert.

Reisetid er arbeidstid. Det slår Høyesterett fast i dom som kan gjelde flere hundre tusen arbeidstakere

Klar for ukependling

Det var fylkesavdelingen som først kontaktet Kjeldsen og lurte på om det var greit at de forslo henne inn i toppledelsen. En skremmende tanke som måtte modnes, forteller Kjeldsen til Fontene.

– Etterhvert tenkte jeg; ja, jeg brenner for dette, og jeg har lang erfaring både i FO og i barnevernsfeltet, så jeg kan i hvert fall ta det skrittet å si ja til å stille på intervju. Og så har jeg bare blitt mer og mer engasjert. Tenk å få jobbe med profesjon og politisk påvirkning på fulltid!

Er du klar for å ukependle til Oslo?

– Ja, jeg har voksne barn og en mann som også klarer seg fint. De var bare veldig positive til dette.

Valget skjer onsdag, på Sørmarka utenfor Oslo, der landsstyret har et todagers møte.

Verveuke i FO: – Jeg har hatt dårlig følelse for at jeg ikke har vært med i fagforeningen

6 av 10 i tannhelsetjenesten har meldt til barnevernet

07.06.2018
13:10
07.06.2018 13:17