JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
– Vi er fornøyde med et resultat som nå bidrar til rekruttering og utvikling av våre medlemmers sosialfaglige kompetanse i Oslo kommune, sier Hanne Groseth. 

– Vi er fornøyde med et resultat som nå bidrar til rekruttering og utvikling av våre medlemmers sosialfaglige kompetanse i Oslo kommune, sier Hanne Groseth. 

Ole Palmstrøm

Ansatte i Oslo kommune får minst 18.000 kroner mer i lønn

Hvis du tar videreutdanning, må arbeidsgiver nå vurdere hva det betyr for lønna di. Et viktig grep for å rekruttere og beholde sosialfaglig kompetanse i Oslo kommune, mener Hanne Groseth, leder i FO Oslo.
25.05.2022
07:02
25.05.2022 07:02

solfrid.rod@lomedia.no

FO Oslo fikk inn i årets lønnsoppgjør med krav om lønnskompensasjon for videreutdanning. Dette for å sikre og beholde sosialfaglig kompetanse i kommunen.

Etter mekling 25 timer på overtid ble partene enige om dette: Når ansatte etter avtale med arbeidsgiver tar videreutdanning i tråd med lokal kompetanseplan, skal arbeidsgiver sikre en systematisk vurdering av kompetanseutviklingens betydning for arbeidsoppgaver, lønnsutvikling og eventuell innplassering i ny stillingskode.

– FO-medlemmenes kompetanse er avgjørende for at Oslo kommune skal kunne yte gode velferdstjenester. Vi er fornøyde med at vi har fått styrket bestemmelser som beveger seg i denne retningen, om enn vi fortsatt har et stykke vei å gå for å oppnå vårt opprinnelige krav, sier Hanne Groseth, som har representert FO i forhandlingene i hovedstaden.

Vernepleier Marte tar videreutdanning som skal gi brukerne et bedre tilbud. Men hun vet ikke om det vil gi utslag på lønna

Ingen lokale forhandlinger

Som i resten av offentlig sektor fikk oppgjøret i Oslo kommune en ramme på 3,84 prosent, altså litt høyere enn antatt prisvekst og oppgjøret i industrien, det såkalte frontfaget.

– Det gir alle våre medlemmer reallønnsvekst, sier Groseth.

Partene ble ellers enige om blant annet dette:

• All lønn fordeles sentralt, og det blir ikke lokale forhandlinger.

• Det gis et tillegg på 3,71 prosent til alle på lønnstrinn 33 og oppover i lønnstabellen, men alle lønnstrinn sikres minst 18.800 kroner.

• Lørdags- og søndagstilleggene økes med fem kroner i timen.  

• Virkningsdato for alle tilleggene er 1. mai.

– Det har vært en lang mekling, og vi er fornøyde med å ha landet et godt resultat, sier Hanne Groseth. 

25.05.2022
07:02
25.05.2022 07:02