– Vi er fornøyde med et resultat som nå bidrar til rekruttering og utvikling av våre medlemmers sosialfaglige kompetanse i Oslo kommune, sier Hanne Groseth.
Ole Palmstrøm
Ansatte i Oslo kommune får minst 18.000 kroner mer i lønn
Hvis du tar videreutdanning, må arbeidsgiver nå vurdere hva det betyr for lønna di. Et viktig grep for å rekruttere og beholde sosialfaglig kompetanse i Oslo kommune, mener Hanne Groseth, leder i FO Oslo.
solfrid.rod@lomedia.no
FO Oslo fikk inn i årets lønnsoppgjør med krav om lønnskompensasjon for videreutdanning. Dette for å sikre og beholde sosialfaglig kompetanse i kommunen.
Etter mekling 25 timer på overtid ble partene enige om dette: Når ansatte etter avtale med arbeidsgiver tar videreutdanning i tråd med lokal kompetanseplan, skal arbeidsgiver sikre en systematisk vurdering av kompetanseutviklingens betydning for arbeidsoppgaver, lønnsutvikling og eventuell innplassering i ny stillingskode.
– FO-medlemmenes kompetanse er avgjørende for at Oslo kommune skal kunne yte gode velferdstjenester. Vi er fornøyde med at vi har fått styrket bestemmelser som beveger seg i denne retningen, om enn vi fortsatt har et stykke vei å gå for å oppnå vårt opprinnelige krav, sier Hanne Groseth, som har representert FO i forhandlingene i hovedstaden.
Ingen lokale forhandlinger
Som i resten av offentlig sektor fikk oppgjøret i Oslo kommune en ramme på 3,84 prosent, altså litt høyere enn antatt prisvekst og oppgjøret i industrien, det såkalte frontfaget.
– Det gir alle våre medlemmer reallønnsvekst, sier Groseth.
Partene ble ellers enige om blant annet dette:
• All lønn fordeles sentralt, og det blir ikke lokale forhandlinger.
• Det gis et tillegg på 3,71 prosent til alle på lønnstrinn 33 og oppover i lønnstabellen, men alle lønnstrinn sikres minst 18.800 kroner.
• Lørdags- og søndagstilleggene økes med fem kroner i timen.
• Virkningsdato for alle tilleggene er 1. mai.
– Det har vært en lang mekling, og vi er fornøyde med å ha landet et godt resultat, sier Hanne Groseth.
Siste nytt
De vil få i gang samtaler om rus blant personer med utviklingshemming. Fra venstre: Vernepleier Bente Årset, Erik Johan Steenbuch, Camilla Melvoll Berntsen og Henriette H. Hansen.
Anne Myklebust Odland
De vil få flere med utviklingshemming til å snakke om drikkepress: – Det er viktig å klare å si nei
«Anna» fra Ukraina ber venner dra til andre land enn Norge. – Når jeg forteller vår historie forstår de hvorfor, hevder hun.
Hanna Skotheim
«Anna» føler seg misforstått i Norge: – Jeg var en god mor i Ukraina
Mye lest
FOs forhandlingsleder Marit Selfors Isaksen er fornøyd med resultatet i sykehusoppgjøret.
Hanna Skotheim
Jobber du på sykehus? Her er den nye lønna di
– Det er viktig at familien kan lage mat sammen på samværsstedet, mener Helen Johansen.
Anne Myklebust Odland