JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ytterst få kommer fra dette foredraget uberørt

Da Adrian Lund var 13 år var han en mye mobbet gutt med Tourettes syndrom. Nå bruker han sitt eget liv til å preppe sosialarbeidere.
– Du kan utgjøre den store forskjellen. Du kan faktisk med din tilstedeværelse og ditt smil endre  et annet menneskes liv, så lenge du tør å by på deg selv, sier Adrian Lund.

– Du kan utgjøre den store forskjellen. Du kan faktisk med din tilstedeværelse og ditt smil endre et annet menneskes liv, så lenge du tør å by på deg selv, sier Adrian Lund.

Privat

jathushiga.bridget.rajah@lomedia.no

Adrian Lund var 12 år da han fikk diagnosen: Tourettes syndrom. Det forklarte de ufrivillige bevegelsene, harkingen og hodebevegelsene. Det var Tourettes-tics.

Blant foredragsholderne: Olaug Nilsen, vinner av Brageprisen 2017

Adrian ble mobbet. Skolehverdagen ble en kamp for å undertrykke ticsene. Han klarte seg såpass godt at det verken var behov for medisinering eller hjelp. Men da tiden var kommet for videregående skole, droppet han ut. Isteden ble det butikkjobb.

Adrian Lund nådde Nordkapp etter å ha syklet Norge på langs.

Adrian Lund nådde Nordkapp etter å ha syklet Norge på langs.

Privat

FO-dagene:

• arrangeres 14-16. november på Sundvolden Hotel i Buskerud

• byr på rundt 40 innledere fra inn- og utland

• mottar om lag 250 deltakere som jobber i bl.a. barnevern, Nav, tjenester for utviklingshemmede og rusomsorg

Les programmet

Les om foredragsholderne

– Mot alle odds endte jeg opp i kassa på butikken. En jobb jeg hadde i 11 år, forteller Adrian Lund.

Lund har fått til mer enn han forestilte seg som liten. Han klarte med glans å sitte kassa. Han har vært med i TV-programmet 71 grader Nord. Han har syklet Norge på langs. I dag jobber han, til tross for tics-ene, fulltid som foredragsholder, nå sist under FO-dagene.

Sosialarbeidere kan utgjøre den store forskjellen

Lund sier han er heldig med en mor som støttet da ting stod på som verst.

– Ikke alle er så heldige som jeg, med en mamma som pushet meg i ryggen da det trengtes som mest. Du som sosialarbeider kan være den som er der for dem som ikke har den mammaen eller pappaen, sier Lund.

LO må ta oppgjør med gubbeveldet

Forbereder stor demo for abortloven lørdag 17. november

Lund gleder seg til å holde foredrag for sosialarbeidere som han mener gjør utrolig viktig arbeid.

– Du kan utgjøre den store forskjellen. Du kan faktisk med din tilstedeværelse og ditt smil endre et annet menneskes liv, så lenge du tør å by på deg selv.

Adrian Lund er kjent som en energisk og entusiastisk foredragsholder.

Adrian Lund er kjent som en energisk og entusiastisk foredragsholder.

Privat

Lover tårer og latter

Lund skal holde foredrag for FOere fredag 16.november. På scenen vil han fortelle om sitt liv med Tourettes og hvordan diagnosen endte opp med å bli hans nøkkel til suksess.

– Med krampelatter i ene øyeblikket og strigråt i det neste er det ytterst få som kommer fra dette foredraget uberørt, sier Lund.

HOME START: Enten søker vi hjelp, eller familien splittes

Døve flyktninger setter Nav på prøve

Han håper at de som hører på blir inspirert til å våge å komme seg ut av komfortsonen.

– Jeg har selv opplevd å ikke mestre noe, og følt på at jeg ikke var mye verdt. Tourettes dreide fokus inn mot alt jeg ikke fikk til.

Lund har jobbet mye med seg selv for å snu noe av det mest negative i livet sitt, Tourettes syndrom, til å bli noe positivt.

– Jakt på mestringsfølelsen i hverdagen. Istedenfor begrensningene, ha fokus på mulighetene.

Nye apper du kan bruke på jobben