JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Klar for kamp. FOs leder Mimmi Kvisvik er klar for nytt år, og kampen om å bli en del av LOs politiske ledelse.

Klar for kamp. FOs leder Mimmi Kvisvik er klar for nytt år, og kampen om å bli en del av LOs politiske ledelse.

Eirik Dahl Viggen

Nyttårsintervju med Mimmi Kvisvik:

– Skal kjempe for plass i LO-ledelsen

Bedre representasjon for offentlige ansatte i LOs ledelse blir viktigste innsalgspunkt i kampen for å få plass i LOs ledelse.
05.01.2017
11:46
09.01.2017 10:14

hans.henrik@lomedia.no

Før jul bestemte FO seg for å lansere forbundsleder Mimmi Kvisvik som kandidat til LO-ledelsen i forbindelse med LO-kongressen i mai. Det ble ett av temaene da Fontene intervjuet FO-leder Mimmi Kvisvik ved inngangen til det nye året.

Se videointervju med Mimmi Kvisvik

Les også: Kvisvik vil inn i LO-ledelsen

– Landsstyret i FO har sagt at de er villig til å stille sin forbundsleder disponibel for LOs ledelse. Så vet vi at det skal renne mye vann i havet og foretas mange avveininger før den tid. Og vi vet at det er mange forbund i LO, og alle vil nok gjerne ha en posisjon. Så vi må jo jobbe systematisk framover både lokalt og sentralt for å få gehør for at det kan være klokt for LO som helhet å velge en FO-er. Så får vi se om det bærer fram, sier Kvisvik.

Må kjempe om medlemmer med høyere utdanning

Uttelling for offentlig sektor er viktig for LO, og Kvisvik mener FO-bakgrunnen er viktig i så henseende.

– For LO mener jeg det er viktig å få en tydeligere profil på offentlig sektor, og for medlemmer med høyere utdanning. Det utgjør over halve LO i dag, og spesielt innenfor offentlig sektor. Vi har også et stort potensial til å rekruttere medlemmer med høyere utdanning, og da er det viktig at det vises utad, og det kan FO bidra med, sier hun.

Les også: – LO trenger åpnere debatt internt

– Viktig seier i 2016

Når Kvisvik ser tilbake på 2016, er det særlig en sak hun trekker fram:

– Det viktigste vi gjorde i 2016 var nok at vi endelig fikk gjennomslag for en endring i forskrift i arbeidsmiljøloven knyttet til vold og trusler i arbeidssituasjonen. Det legger et helt annet press på arbeidsgiver til både å forebygge, og følge opp arbeidstakerne når det har skjedd noe.

Les også: – Den årelange kampen mot vold og trusler bærer frukter

Kompetansedebatten fortsetter i 2017

På tampen av 2016 ble spesielt barnevernet gjenstand for en debatt om kompetanse. Anki Gerhardsen, blant andre, stilte store spørsmål ved om utdanningen for de som jobber i barnevernet er god nok - og hun fikk både støtte og svar på tiltale.

Fontene spurte Mimmi Kvisvik om hvor hun tror den debatten fortsetter i 2017.

– Kompetanse er viktig, men jeg tror det blir feil å tro at barnevernet kan ordnes, bare ved å endre kompetansen alene. For meg er det aller aller viktigste, at barnevernet utfordringer handler veldig mye om bemanningssituasjonen, sier hun.

Mellomoppgjøret blir vanskelig

– Mellomoppgjøret blir viktig i 2017. Vi må dessverre forberede oss på at det ikke blir den store reallønnsveksten, fordi vi har en trang økonomisk situasjon. Vi har også lagt klausuler knyttet til pensjon. Men en del av utredningene som skal gjøres der, er ikke ferdige - og da er vi igjen tilbake til at det primære er mulighetene for reallønnsvekst, sier hun.

05.01.2017
11:46
09.01.2017 10:14