JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
FO-leder Mimmi Kvisvik takker for debatt om Arendalsuka.

FO-leder Mimmi Kvisvik takker for debatt om Arendalsuka.

FO/Sara Angelica Spilling

Arendalsuka igjen – svar til Aase Sundfær

Takk Aase Sundfær for ditt innlegg! Jeg synes det på en tydelig måte bekrefter det jeg skriver. Arendalsuka blir litt vel intern.
21.09.2022
08:53
21.09.2022 09:03

I sitt debattinnlegg skriver Aase Sundfær at min kommentar om Arendalsuka blir for intern og uten substans. Jeg vil takke for innlegget. Jeg synes det på en tydelig måte bekrefter det jeg skriver. Arendalsuka blir litt vel intern. Det er en uke for oss som er der år etter år.

Arendalsuka ønsker å være et politisk verksted hvor folk flest deltar og gis mulighet for å møte og ta diskusjoner om det som opptar dem i vårt samfunn og vår samfunnsutvikling. Sånn var Arendalsuka i starten, nå er det knapt nok arrangementer hvor det er rom for spørsmål og kommentarer. For meg virker det som det meste er forhåndsplanlagt og sirlig rigget i et samspill mellom politikere og profesjonelle kommunikasjonsfolk.

Når jeg har et kritisk blikk på dette, er det vel så mye selvkritikk som kritikk av andre og av konseptet Arendalsuka. Jeg mener vi som samfunn kunne nyttegjort oss denne politiske arenaen på en langt mer dynamisk og dialogbasert måte. Derfor ønsker jeg å utfordre meg selv og andre på det. Vi kunne rett og slett snakket mer sammen åpent og på tvers denne uka. Sammen kunne vi prøvd å besvare flere spørsmål, ikke med fasitsvar, men med undring. Det blir ikke mye rom for det ettersom kapasiteten for arrangementer er så uendelig sprengt og de fleste arrangementer er på tre kvarter. Store spørsmål på tre kvarter gir ikke det rommet som store spørsmål fortjener.

Også vårt hovedarrangement «Jakten på den forsvunne sosialpolitikken» hadde fortjent det, men heldigvis er det et tema som vi løfter videre, som vi har hatt på dagsorden på Arendalsuka i fjor og som vi har som et større innsatsområde i FO. Som sosialarbeidere ser vi nettopp behovet for sosialpolitikk for å bistå til å løse dagens og morgendagens store utfordringer.  

Jeg opplever at våre arrangementer om sosialpolitikk og vår sosialpolitiske innsats nå bærer frukter og at politikkområdet er i ferd med å bli gjenstand for mer oppmerksomhet. Både i fjor og i år var våre arrangementer godt besøkt, bra gjennomført med gode presentasjoner og gode debatter på scenen. Vi opplever også at krise på krise synliggjør for flere enn oss sosialarbeidere at sosiale problemer krever en sosialfaglig innsats, de må forstås og løses i den konteksten de er i og ikke kun gjøres til individuelle problemer. At fellesskap fungerer må operasjonaliseres. Derfor synes vi det er viktig å holde sosialpolitikken høyt på den politiske dagsorden.

Når det gjelder Arendalsuka og FO i 2022, har vi tidligere formidlet vår oppsummering av dette på hjemmesiden vår, i nyhetsbrev til alle medlemmer og på sosiale medier. Men en god ting kan ikke gjentas for ofte, så her kommer den en gang til: Slik markerte FO seg på Arendalsuka

21.09.2022
08:53
21.09.2022 09:03