JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjøllmoen trekker kandidaturet

- Jeg har ikke tro på at den sammensetningen valgkomiteen har innstilt på, vil fungere for meg. Jeg kan derfor ikke påta meg fire nye år i toppledelsen i FO, sa en beveget Siv Karin Kjøllmoen til FOs landsstyre i formiddag.
01.09.2010
17:53
16.12.2013 13:59

solfrid.rod@lomedia.no

Kjøllmoen har vært nestleder i to perioder, og var innstilt på å ta gjenvalg. Etter at valgkomiteens innstilling ble kjent, har hun revurdert sin avgjørelse. Og bestemte seg i går kveld for å trekke seg.

- Det er best for FO og for meg at jeg trekker meg, sier Kjøllmoen.

Belastende

De siste fire årene, og særlig de to siste, har vært svært belastende, forteller hun. Og viser til konflikter i arbeidsutvalget knyttet til den utdanningspolitiske debatten.

Med den sammensetningen valgkomiteen har gjort, er Kjøllmoen redd for at konflikten vil fortsette, og kanskje også eskalere.

Kjøllmoen presiserer at hun ikke har noe personlig imot noen av de øvrige kandidatene, men at hun ikke tror den foreslåtte ledelsen vil trekke FO i den retningen hun ønsker.

Et roligere AU

I konflikten om utdanningspolitikk har Kjøllmoen hele tiden understreket betydningen av FO-fellesskapet og argumentert for at profesjonsspesifikke utfordringer også skal diskuteres på arenaer som er felles for hele organisasjonen, ikke bare i seksjonsrådene.

- Jeg er ikke redd for uenighet om politikk, for eksempel uenighet om tre, fire eller fem års utdanning. Men jeg er redd for behandlingsmåtene og organisasjonsforståelsen seksjonsrådet for barnevernpedagoger har representert i denne perioden. Det blir et roligere AU uten meg, sier Kjøllmoen til Fontene.

En allrounder - Hvilke egenskaper mener du valgkomiteen bør se etter når de nå skal finne din etterfølger?

- De må se etter en allrounder, en person med politisk guts som er mer enn en vernpleier. En person som raskt kan sette seg inn i alle FOs politikkområder.

Kjøllmoen forteller at avgjørelsen, som ble tatt i går kveld, har vært veldig vanskelig.

- Jeg er veldig glad i FO. Jeg har hatt sju og et halvt fantastiske år, lært mye og truffet mange flotte mennesker. Jeg synes det er veldig synd å måtte trekke meg. Men det er det rette, for meg og for FO, avslutter Kjøllmoen.

Gjerne en mann

Leder av valgkomiteen, Solveig Nysether, ønsker å komme raskt i gang med å finne en kandidat som kan erstatte Kjøllmoen.

- Jeg tar gjerne i mot forslag, hvis noen vet om en glødende engasjert tariffpolitiker og vernepleier. Siden de tre andre i innstillingen er kvinner, gjør det ingenting om det er en mann, sier Nysether.

01.09.2010
17:53
16.12.2013 13:59