JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for streik

– Vi venter en opptrappingsplan i forhold til likelønn, og å få innfridd kronekravet på 11 000 kroner, sier plasstillitsvalgt Irene Almeland ved Ytrebygda barnevernkontor i Bergen.
27.05.2010
11:16
16.12.2013 13:23

I staten er det løsning. I kommunesektoren mekles det fortsatt. De ansatte på Ytrebygda barnevernkontor i Bergen følger spent med.

Ved kontoret er ti FOerne i full streikeberedskap. Klokka nærmer seg elleve, og gruppa venter på resultatet i meklingen, som nå snart er et halvt døgn på overtid. Listene med streikevakter er delt ut, oppgavene er fordelt.

Plasstillitsvalgt Irene Almeland forventer ikke mye i forhold til det store gapet mellom manns- og kvinnelønningene.

– Sønnen min har kamerat som er andre års lærling bilmekaniker, som tjener 100 000 mindre enn meg som har full opptjening.

Godt forberedt

Barnevernsjef Gunvor Nilsen skyter inn:

– Og vi tar opp lån når vi utdanner oss.

Det syder på spiserommet til Ytrebygda Barnevernkontor. Men meklingen pågår i kommunesektoren, undertegner Nilsen opprettholdelsen av akuttplassering for en ungdom. En medarbeider jobbet fram til halv elleve i går kveld for å sikre vedtaket, før en eventuelt streik.

– Hvis vi ikke får vedtaket på plass, kan det være alvorlig fare for liv og helse for ungdommen.

Stor streiekevilje

Om det skulle ble streik, er de ansatte godt forberedt og tilrettelagt i forhold til løpende oppgaver.

– Våre hovedtillitsvalgte i Bergen har vært tilgjengelig hele tiden, så vi vet hva vi har å forholde oss til.

De ansatte mener resultatet fra en eventuell streik må være godt.

– Hvis det blir streik, forventer vi et resultat som monner i forhold til likelønn og likeverd, sier Almeland.

Hun mener det kan straffe den rød-grønne regjeringen i neste omgang.

– De må legge inn midler til likelønn. Hvis ikke kan det bli mindre oppslutning. Det har vært nok løfter både når det gjelder likelønn og stillinger til barnevernet.

27.05.2010
11:16
16.12.2013 13:23