JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange mulige FO-ledere

Rigmor Hogstad er en av mange mulige FO-ledere, presiserer valgkomiteen. AU kan bli utvidet på kongressen, men valgkomiteen jobber ut fra en politisk ledelse på fire personer.
14.05.2010
09:29
16.12.2013 13:18

mia.paulsen@lomedia.no

FO skal velge ny ledelse på FO-kongressen i november. Valgkomitéen skal gjennom et stort arbeid før de står klare med forslag til ny FO-leder, forteller komiteens leder Solveig Nysether. Det har kommet mange innspill om nye FO-ledere, og valgkomiteen må ta jobben med å sjekke og sile.

Mange forslag

Som tidligere omtalt i Fontene, har fylkesleder i Oslo, Rigmor Hogstad, stilt seg til disposisjon for ledervervet.

Tidligere fylkessekretær i Hordaland FO, Oddny Miljeteig, er også lansert. Hun er sosionom og SVs gruppeleder i bystyret i Bergen.

Fra Oslo har kommet forslag om at sosionom og prosjektleder Bjørg Merete Sviggum skal velges til FO-leder. Valgkomiteen jobber dessuten med et par navn som av ulike grunner ikke kan oppgis. Nysether henviser blant annet til deres arbeidsmessige situasjon.

Andre navn som er kastet inn er tidligere nestleder Hanne Luthen. Luthen er regiondirekltør i Arbeidstilsynet i Østfold. Hun er vernepleier og satt i FOs toppledelse i 1992-1998. Også vernepleier Sigrid Fritzvold og sosionom Inger Lisbet Hegland fra Trondheim er foreslått. Alle disse tre har sagt nei til vervet.

Tidligere leder for Norsk Sosionomforbund Lene Bakke er også foreslått. Hun jobber nå ved Universitetet i Bergen.

Andre navn er barnevernpedagog Erling Segelstad, som i likhet med Luthen og Bakke har erfaring fra FOs toppledelse (1998-2002). Nåværende nestleder Siv Kjøllmoen er også foreslått som forbundsleder.

Fire i AU

Som vi skrev i Fontene nr 4, trekker 2. nestleder Kjetil A Ostling trekker seg. Der har det i skrivende stund ikke kommet innspill til kandidater til jobben som seksjonsleder for barnevernpedagogene.

– Vi leter etter en som kan være ansvarlig for seksjonen og samtidig binde seksjonens interesser sammen med FOs mål, sier Nysether.

Fra noen av avdelingene har det kommet forslag om å utvide arbeidsutvalget med to personer. Nysether presiserer imidlertid at valgkomiteen jobber ut fra de vedtektene den selv ble valgt på, det vil si vedtakene fra FO-kongressen i 2006. Ifølge dem har AU fire medlemmer.

– Skulle kongressen ønske et AU på seks personer, blir det en oppgave for den nye valgkomiteen, sier hun.

Tøffere krav

Valgkomiteen skal også foreslå nye seksjonsråd og nytt yrkesetisk råd, og Nysether sier at er snakk om overraskende mange gjenvalg.

Valgkomiteen har vært på turne rundt i avdelingene for å snakke om FO-valgene.

– Jeg har inntrykk av at mange er opptatt av hvor mye arbeid det medfører å ha verv, og det virker som kravene fra arbeidslivet blir stadig tøffere. Ikke alle arbeidsgivere er like greie med å gi permisjoner. Det er synd, sier Solveig Nysether.

14.05.2010
09:29
16.12.2013 13:18