JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et godt valg for velferdsstaten

Et godt valg for velferdsstaten, mener FO-leder Randi Reese. Og lover å være et fortsatt nyttig korrektiv for de rødgrønne.
15.09.2009
02:05
16.12.2013 11:11

solfrid.rod@lomedia.no

– Et forlenget mandat for den rødgrønne regjeringen er en god ting for velferdsstaten og arbeidsmiljøet i de tjenestene vi jobber i, fastslår Reese.

Regjeringspartiene har vist at de forstår verdien av en god kommuneøkonomi, mener FO-lederen.

Hun er fornøyd med regjeringens barnehage- og skolepolitikk og den generelle opprustningen av offentlige tjenester.

Fortsatt vaktbikkje

Generelle velferdsordninger er vel og bra, men når regjeringen nå har fått fornyet tillit, må den skjerpe innsatsen for utsatte grupper, mener FO-lederen.

På disse områdene har de rødgrønne ikke innfridd i første periode, og Reese regner med at FO fortsatt skal være vaktbikkje.

– Vi skal fortsatt være et nyttig korrektiv for de rødgrønne. De må følge opp løftene i fattigdomsbekjempelsen, de må fjerne anbudssystemet i barnevernet og rusomsorgen, øke bemanningen i den delen av Nav som vi jobber i og i det kommunale barnevernet, hevder Reese.

Vil styrke sikkerhetsnettet

FO stilte alle partiene en rekke spørsmål i forkant av valget. Det gjorde også LO. Svarene viser, i følge Reese, at fortsatt rødgrønt styre er best for utsatte grupper og for ansatte i velferdsstatens sikkerhetsnett.

SV står for de mest konkrete løftene av særlig interesse for FO. Partiet har gått til valg på 1000 nye stillinger i det kommunale barnevernet og nasjonal norm for sosialhjelpstønad på SIFO-nivå.

Likelønn

Neste år er det hovedoppgjør. Også når det gjelder kampen for likelønn, viser partienes svar at fortsatt rødgrønn regjering er å foretrekke, påpeker Reese.

– At de har lovet å stå opp mot midlertidige ansettelser og fleksibilisering av arbeidslivet, er også viktig for oss, sier Reese.

15.09.2009
02:05
16.12.2013 11:11