JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utfordrende oppgjør

FO-medlemmene må ha en reallønssøkning i år, mener FO-leder Randi Reese.
02.04.2009
11:57
16.12.2013 09:32

mia.paulsen@lomedia.no

Hun sier til www.fontene.no at oppgjøret mellom LO og NHO ikke setter noen absolutte rammer for det FO krever for offentlig sektor. – Utgangspunktet for oss er et oppgjør som gir reallønnsøkning, sier hun.

Oppgjøret ikke klart

Reese mener at oppgjøret mellom LO og NHO bærer preg av at landet er i en vanskelig økonomisk situasjon. Men hun påpeker at det fortsatt mangler elementer i LO/NHO-oppgjøret.– Vi har ennå ikke sett resultater av forhandlingene for funksjonærene i offentlig sektor. Det pleier å ligge over industriarbeidernes. Det oppgjøret er viktig når vi skal sammenligne med de vi organiserer, sier hun.Reese påpeker også at det skal være lokale forhandlinger i LO/NHO-bedriftene. – Det er også et spørsmål hva resultatene fra i fjor bærer med seg inn i oppgjøret for industriens del, legger hun til.

Pensjonene

Randi Reese sier oppgjøret i år omfatter store utfordringer, blant annet fordi de offentlige tjenestepensjonene er et viktig tema.

02.04.2009
11:57
16.12.2013 09:32