JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil doble antall menn

Det er flest gutter som kommer i kontakt med barnevernet. Derfor er det problematisk at barnevernet er så kvinnedominert, mener lærerne ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. De vil kvotere inn 25 prosent mannlige søkere.
18.02.2009
14:28
16.12.2013 08:54

Som ved barnevernpedagogutdanningene ellers i landet, er bare 12-13 prosent av barnevernpedagogstudentene ved Høgskolen i Sør-Trøndelag menn. En så skeiv kjønnsbalanse er ekstra problematisk når vi vet at det er flest gutter som kommer i kontakt med barnevernet, sier studieleder Inger Jacobsen til Høgskoleavisa.

Hun ber nå Høgskolen søke Kunnskapsdepartementet om lov til å kvotere inn 25 prosent gutter. Om Jacobsen og hennes kolleger får det som de vil, vil antall gutter i hver klasse dobles. Med omtrent 300 søkere til 75 plasser er det stor rift om plassene ved barnevernpedagogutdanningen i Trondheim. En slik kvotering vil gi gutter studieplass på bekostning av jenter med bedre karakterer.

– Vi tror likevel det er helt nødvendig for at det skal bli flere menn som begynner å jobbe i barnevernet. I dag er det en stor skjevfordeling, og gutter som møter barnevernet, må stort sett forholde seg til kvinner. Vi mener det blir feil, sier Jacobsen til Høgskoleavisa.

Fagfolk ved HiST mener kvinnelige og mannlige barnevernarbeidere fortolker barn ulikt. De erfarer også at mange barnevernbarn trenger stabile mannlige forbilder. Er det noe disse ungene ser nok av, er det den primitive formen for maskulinitet med roping, kjefting og vold. De trenger å oppleve trygge, pålitelige menn som holder ord og kan ha dem på fanget, sier høgskolelektorene Knut Skjærvold og Palle Jørgensen til Høgskoleavisa.

18.02.2009
14:28
16.12.2013 08:54