JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnefengsel i Bergen og Oslo

Det kommer egne soningstilbud for unge lovbrytere i Bergen og i Oslo-området, kan leses i regjeringens forslag til statsbudsjett.
07.10.2008
14:32
16.12.2013 07:05

nina.hanssen@lomedia.no

Fengselsstraff har særlige negative virkninger for barn og unge under 18 år og det sitter i dag mellom fem og ti barn og unge i norske fengsler. Justisdepartementet sier nå at de nå ønsker å etablere et tilbud til de yngste lovbryterne hvor alle andre alternativer til fengsel er undersøkt.

I deler av kriminalomsorgen har det lenge vært snakk om at det skal nå lages barnefengsel som en forlengelse av Bjørgvin fengsel i Bergen og Ila i Oslo. I forslag til statsbudsjett i dag stås det svart på hvitt at man ønsker å etablere et slikt tilbud som skal være tilnærmet like en bolig, uten fengselspreg. Justisdepartementet planlegger etablering av et særskilt tilpasset tilbud til de yngste lovbryterne hvor alle andre alternativer til fengsel er undersøkt. Det arbeides blant annet med å etablere et slikt tilbud i Bergen og i Oslo-området.

I forslaget står det at de nye tilbudene skal i sin utforming være tilnærmet like en bolig, uten fengselspreg. Det står videre at kravet til sikkerhet, de særskilte behovene som denne gruppen har og kravet til fleksibilitet skal ivaretas gjennom en kombinasjon av bygningsmessige og bemanningsmessige tiltak. Det må etableres et tett og solid samarbeid med andre offentlige etater, blant annet med barnevern, skolemyndigheter og helsetjenesten.

07.10.2008
14:32
16.12.2013 07:05