JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber myndighetene skaffe jobber

Filippinske myndigheter bruker utvandring som løsning på arbeidsledigheten i landet, mener fagbevegelsen. Det arbeider filippinere over hele verden, og mange av dem har få eller ingen rettigheter der de arbeider.
18.07.2008
10:50
16.12.2013 06:07

I forbindelse med en konferanse om migrasjon som skal holdes i Manila til høsten kommer Alliance of Progressive Labour (APL) med hard kritikk av president og statsminister Gloria Macapagal-Arroyo. APL er en paraplyorganisasjon for fagforeninger og interesseorganisasjoner og organiserer blant annet såkalt «uformell sektor», for eksempel gateselgere. Ifølge anslag er det omkring åtte millioner filippinske arbeidsmigranter i andre land. En stor del av dem er kvinner, og mange av dem utsettes for vold og overgrep. Det er innbyggerne selv som er blitt Filippinenes største eksportvare, og migrantene sender milliarder av dollar til hjemlandet hvert år. APL sier at myndighetene må slutte å betrakte innbyggerne som eksportvare. APL sier at president Macapagal-Arroyo bør løse arbeidsledigheten i stedet for å lene seg på innsatsen til arbeidsmigrantene. «Utvandring kan aldri bli noen bærekraftig løsning på jobbkrisen. Regjeringen bør heller satse på full sysselsetting som et politisk hovedmål», mener APL. Filippinene er ett av landene som er hardt rammet av økende priser på olje og mat. Myndighetens politikk har vært å redusere risproduksjonen til innenlands forbruk og i stedet satse på eksportprodukter som eksotiske blomster. Kombinasjon av høy arbeidsledighet og høye matpriser har skapt en svært vanskelig situasjon for store grupper mennesker i landet.

18.07.2008
10:50
16.12.2013 06:07