JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Styrk sosialtjenesten i fengslene

Minst en sosialkonsulent per 30 innsatte i norske fengsler. Det er sosialkonsulentene Cecilie Reed og Therese Steinsruds klare oppfordring til justisminister Knut Storberget.
05.05.2008
15:22
16.12.2013 05:05

Sosialkonsulentene må inngå i fengselets egen stab, og sosialfaglig leder må være en del av ledergruppa, mener Reed og Steinsrud. Til daglig er de sosialkonsulenter ved henholdsvis Ringerike og Ila. I dag fikk de 15 minutter til å snakke om sosialkonsulentenes fremtidige rolle i soningen på seminar om kriminalomsorgen.

Ikke alle fengsler i Norge har i dag sosialkonsulenter. Ila og Ringerike har tre hver. Reed og Steinsrud, som begge er aktive i FOs faggruppe for kriminalomsorgen, forventer at den rødgrønne regjeringen bruker den kommende kriminalomsorgsmeldingen til å løfte det sosiale arbeidet. De vil ha minst en sosialkonsulent per 30 innsatte. I fengsler med tre eller flere bør en sosialfaglige lederen inngå i ledergruppa, mener Reed og Steinsrud.

De to FO-medlemmene understreket overfor Knut Storberget og andre justispolitikere i dag at sosialkonsulentene også i framtida må inngå i fengselets egen stab. De sier klart nei til importmodell av sosialtjenesten.

05.05.2008
15:22
16.12.2013 05:05