JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO tar grep om Helse Sør-Øst

Forbundsleder Randi Reese innrømmer at FO ikke har en organisasjonsstruktur til å møte utfordringene fra Helse Sør-Øst. Nå ønsker arbeidsutvalget at en tillitsvalgt får ansvar for mastodonten.
11.01.2008
13:34
16.12.2013 03:33

Hele ti av Fellesorganisasjonens fylkesavdelinger er knyttet opp mot Helse Sør-Øst. – Vi har vært klar over problemet siden denne regionen ble omorganisert. Vi har grepet på de andre helseregionene som stort sett sokner under en fylkesavdeling. Der koordinerer den enkelte fylkessekretær arbeidet opp mot de tillitsvalgte i foretakene, sier Reese. Hun har stor forståelse for bekymringen som fylkessekretær Svein Wollsund kom med på Fontenes nettside på tirsdag.

Fire løsninger

På møte i arbeidsutvalget i går skisserer arbeidsutvalget fire mulige måter forbundet kan samordne arbeidet med Helse Sør-Øst slik at forbundet får grep om helseregionen.

– Avdelingene spleiser på finansiering av frikjøp av en tillitsvalgt i et av foretakene som kan arbeide med Helse Sør-Øst på hel tid.

– Tillitsvalgte i en av fylkesavdelingene som er berørt får dette som hovedoppgave

– To fylkesledere kan frikjøpe tid til å ha dette som oppgave.

– Det opprettes en tillitsvalgtsfunksjon på heltid med Helse Sør-Øst som ansvarsområde.

Arbeidsutvalget har sendt de fire forslagene til organisasjonsutvalget for utredning, men Reese er i tvil om det siste forslaget er en gunstig løsning. – Vedkommende kan da bli oppfattet som en sentral tillitsvalgt. Forbundssekretærordningen ble avviklet for to kongresser siden. Å gå inn for en slik løsning kan derfor få store implikasjoner for organisasjonens struktur, mener Reese.

Organisasjonsutvalgets forslag til løsning vil bli behandlet på FOs landsstyremøte i juni.

11.01.2008
13:34
16.12.2013 03:33