JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etterlyser nettrådgivere

Finnes det sosialarbeidere som vil sitte i panelet til X-plosiv.no? spør redaktør Mahmona Khan, som gjerne vil bidra til at ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn får gode råd.
07.06.2007
13:45
16.12.2013 01:24

Khan driver nettstedet X-plosiv.no uten betaling på fritiden, og håper på at også andre kan tenke seg å bruke noe av sin fritid på å bistå rådvill ungdom. Hun ønsker seg et panel av sosialarbeidere og terapeuter som kan stille seg til rådighet for henvendelser med spørsmål til nettstedet. De bør ha erfaring fra arbeid med ungdom. Målet er at ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn skal oppleve lavest mulige terskler for å be om råd og hjelp.Tilbudet skal rettes mot ungdom som av ulike årsaker føler at de er i en vanskelig situasjon.– Kanskje de opplever et psykisk press, eller kanskje de har mer konkrete problemer, som for eksempel kriminalitet, rus eller annet. Det kan også dreie seg om valg av ektefelle, eller problemer i ekteskapet. Mange gifte jenter får for eksempel problemer med svigerfamilien, og det fører til en del skilsmisser, sier Mahmona Khan. Hun presiserer at dette bare er eksempler, og at det skal være fritt fram for spørrerne selv å velge tema.

Nettstedet X-plosiv.no har som mål at ungdom med etnisk minoritetsbakgrunn skal finne et forum for å uttrykke meningene sine. – Mye negativt fokus har ført til at mange er blitt likegyldige. Vi ønsker at de skal tørre å si det de har på hjertet. Vi vet at mange ungdommer fra etniske minoriteter har sterke meninger, men ikke tør å komme med dem fordi de frykter angrep, enten fra storsamfunnet eller fra sine egne, sier Khan. Hun mener dette er et demokratisk problem.

Interessert? Send en epost til mahmona@X-plosiv.no

07.06.2007
13:45
16.12.2013 01:24