JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny fangehåndbok utgitt

Forrige uke kom en ny utgave av Fangehåndboka fra Juss-Buss. Både innsatte og ansatte i fengslene har ventet på den reviderte utgaven.
31.05.2007
09:43
16.12.2013 01:19

- Vi er glad for å presentere en ny og oppdatert utgave av Fangehåndboka. En lettfattelig oversikt over lover og regler for innsatte er igjen tilgjengelig. Den forrige utgivelsen har vi vært tomme for en stund og nå er det mange som venter på å få den nye, sier Guri Staverløkk. Hun har hatt ansvaret for gjennomføringen av revisjonen og publikasjonen

Fengselsgruppa hos Juss-Buss har nå revidert håndboka som setter fangene i stand til å hevde sine rettigheter. Hele boka er revidert og oppdatert på lovendringer, nye forskrifter og regelverk.

Nye kapitler

Nytt i Fangehåndboka av 2007 er kapitlene om gjenopptakelse av saker og forvaring.

- Den forrige utgivelsen kom i 2003 og lovverket på disse områdene var nytt. Nå har vi fem års erfaring med lovverket som vi har brukt i arbeidet med kapitlene i boka, sier Staverløkk.

Første opplag av Fengelsehåndboka 2007 er på 5000 eksemplarer og vil bli distribuert ut i fengslene og til andre interesserte.

Besøker fengsel

- Spørsmål om overføring mellom fengsler og gjennomføring av besøk og telefonbruk er problemstillinger vi ofte hjelper til med, sier Staverløkk. Regler for fengselsopphold er det et stort behov for.

Fengselsgruppa hos Juss-Buss består av fem studenter som hver arbeider ett og et halvt år i gruppa. De tar i mot henvendelser på telefon og hjelper innsatte i fengslene. De er på jevnlig besøk i fengslene i Østlandsområdet. De har også oppsøkende virksomhet med buss.

Fengselsgruppa samarbeider tett med de andre gruppene hos Juss-Buss. Flere saker er sammensatte og innsatte trenger ofte hjelp også fra sosial- og arbeidsrettsgruppa. Juss-Buss samarbeider også med DUS, en uavhengig informasjons- og rådgivningstjeneste som drives av sosionomsstudenter.

31.05.2007
09:43
16.12.2013 01:19