JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Vi må kjøre vår valgkamp

- Vi skal sette våre saker på dagsorden i fylkes- og kommunevalget. Partiene må gi klare svar på våre krav. En måneds arbeid kan gi oss et politisk flertall for våre saker, sier Arne Byrkjeflot, leder i LO Trondheim.
28.01.2007
17:33
16.12.2013 00:10

Arne Byrkjeflot innledet søndag med erfaringer fra forrige kommunevalg i Trondheim, og hvordan jobbe fram mot valget til høsten. Han var optimistisk på vegne av LO og fagforbundenes mulighet til å prege valgkampen. Frp var nesten et ikke-tema.

Byrkjeflot mener oppskriften på suksess ligger i lokale krav partiene må si ja eller nei til og holdes ansvarlig for i valgperioden.

- Slik gjør vi det tydelig for medlemmene hva partiene står for, og vi kan holde dem til ansvar i kommuneperioden, sa han.

Fagbevegelsen har en selvstendig og uavhengig rolle å spille mellom velgerne og politikerne, mener han.

- Vår jobb er å gjøre LO til en maktfaktor, sa han.

Veien til suksess

Oppskriften for en vellykket valgkamp er å finne lokale sakene som fagforbundene finner kan løses regionalt eller lokalt.

- Vi må samle lokale tillitsvalgte for å finne hvilke faglige og politiske krav som vi mener er viktig. Så må du formuleres i et tydelig spørsmål det bare går an å svare ja eller nei på. Vi kan finne fram til et felles valgkampprogram, sa Byrkjeflot.

Han mente det var viktig å inkludere forbund utenfor LO.

Nasjonalt problem

Byrkjeflot mener det er to avgjørende nasjonale saker for valgkampen. Det er helt avgjørende for valget at regjeringen slutter sulteforingen av helseregionene. De rødgrønne må også ta stilling mot anbud i kollektivtransport.

Resultatene viser seg.

- Vi har oppnådd resultater her i Trondheim. Ansatte i private barnehager har fått tariffavtale og pensjonsavtale. Vi forhindret privatisering av Trondheim Byggservice, der renholderne er. Nå er neste skritt å få til rekommunalisering, sa Byrkjeflot.

Han viste også til at kravlistene fra LO Trondheim førte til endret innstilling i enkelte spørsmål.

- Det var flere ja fra både Senterpartiet og Arbeiderpartiet andre gangen de besvarte kravlista vår, sa Byrkjeflot lattermild.

28.01.2007
17:33
16.12.2013 00:10