JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Friskus fra Notodden

Mimmi Kvisvik (48) har taklet mange utfordringer som leder av Helse-, omsorg og sosialseksjonen i Notodden kommune. På Kongressen stiller hun som valg til ny 3. nestleder i FO.
26.10.2006
15:01
15.12.2013 23:40

– Vi har akademia representert i forbundsledelsen. Når vi nå får inn en person som har bred erfaring fra ledelse på grasrotplanet, er det veldig bra for FO som organisasjon, sier lederen i valgkomiteen Solveig Nysæther.– Jeg er nok en utfordrende person som liker å konfrontere, sier Mimmi Kvisvik, til Embla-Fontene.no.

Bratt karrierestige

Kvisvik tok sosionomeksamen ved Norges Kommunal og Sosialhøgskole i 1985.– De to første årene av studiet tok jeg i Bærum, og var blant de siste studentene der, sier hun med stolthet.Allerede i 1980 var hun med på å hente Treningsskoleidéen fra Danmark. – Det er en internatskole for ungdom med sosiale og personlige tilpasningsvansker. Ideen bak skolen er at alle mennesker har frihet til å velge ulike handlinger og ansvaret for konsekvensene, sier Kvisvik.I 1988 ble hun spurt om hun ville overta som leder på skolen i Mjøndalen.– Jeg hadde ikke tenkt å ta noen lederjobb allerede da, men det var jo bare i ett år, sier hun.Vikariatet ble fast og Kvisvik ledet Treningsskolen fram til 1996. Da overtok hun som leder av sosialkontoret på Notodden. Aret etter ble stillingen utvidet til å omfatte helsetjenestene. De siste tre årene har hun vært leder for Helse- omsorg og sosialseksjonen i Nesodden kommune, som omfatter nærmere 800 stillinger og omsetter for 200 millioner kroner netto i året.– Jeg tror det viktigste jeg har med meg til Oslo, hvis jeg blir valgt, er en stor kjennskap og erfaring med å iverksette sentrale nasjonale politiske vedtak på det helse- og sosialpolitiske området, sier Kvisvik Og legger til at hun også har erfaring med hvor store utfordringer 1. linjen har. – De er presset på økonomiske og personalmessige ressurser, sier hun.

Hun mener at hun som 3. nestleder vil kunne trekke veksler på sine lederererfaringer.– Jeg har mest tyngde på prosjektledelse, og å drive endringsarbeid.Omgivelsene omtaler henne som både målrettet og en som har evnen til å ha et helhetlig perspektiv.– Jeg er forholdsvis god på å være tydelig, sier hun selv. – Jeg liker å få fram synspunkter og motsynspunkter, og er nok en person som ikke går av veien for utfordringer og konfrontasjoner.

Glad i FO

Kvisvik har gjennom årene hatt mange verv i Buskerud FO, hvor hun har sittet både i arbeidsutvalget, hatt kassererfunksjonen, hun har sittet i kontrollutvalget og i valgkomiteen, i helse- og sosialpolitisk utvalg og i seksjonsrådet for sosionomer.– Fagforeningsarbeid er viktig, og FO er et spennende forbund. FO er både et profesjonsforbund og et fagforeningsforbund. Vi er opptatt av faget og fagutvikling, og sosialpolitikk. Det er to sider av samme sak, og legger rammebetingelser for hverdagen for medlemmene, sier Kvisvik.Under Kongressen i november vil delegatene stifte bekjentskap med henne som en av medlemmene ved dirigentbordet.

Svinger

Også på fritiden svinger det rund Mimmi Kvisvik. Hun har kun gått glipp av én bluesfestival siden hun kom til Notodden i 1996.Men året etter var hun på plass som frivilling. I 2001 kom hun inn i styret og de siste fire fem årene har hun vært nestleder.– Det er et fabelaktig dugnadsarbeid, og butikken går godt. Årets festival omsatte for drøye 12 millioner.

Etterlyser Kandidater

Valgkomiteens leder, Solveig Nysæter, kommer med et lite hjertesukk i forbindelse med komiteens arbeid.– Vi har fremdeles ikke fått fylt opp alle postene. Sosionomene er alltid ivrige til å foreslå kandidater. Men vi mangler fremdeles vernepleiere og barnevernpedagoger til en rekke verv. Så hvis du kjenner noen som har lyst til å ta på seg et fritidstillitsverv, er det bare å ta kontakt med meg, sier Solveig Nysæter. Du når henne på telefon: 95 92 71 81.

26.10.2006
15:01
15.12.2013 23:40