JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med meklingsresultatet

Det blir ikke streik i HUK-området. Alle fagforbundene som i natt meklet med HSH har anbefalt riksmeklingsmannens skisse til løsning. FO er godt fornøyd med resultatet.
04.10.2006
13:58
15.12.2013 23:32

- Arbeidstakerorganisasjonene hadde krevd de samme lønns- og arbeidsvilkårene som i stat og kommune. Arbeidsgiversiden var lite villige til å imøtekomme dette. Det var svært viktig for oss å få dette til. Dersom vi hadde gitt etter for presset fra arbeidsgiver hadde vi åpnet for at arbeidstakere med samme jobb ville få ulik lønn, avhengig av hvor vedkommende var ansatt. Det var selvfølgelig umulig for oss å gi etter for et slikt krav, sier LOs forhandlingsleder Hilde Løkholm til Aktuell.

FO er godt fornøyd med meklingsresultatet som sikrer medlemmene minstelønnsatser, generelle tillegg og lokal pott. Organisasjonene ble presset hardt på prinsippet om korresponderende områder, men meklingsresultatet har stadfestet at prinsippet står fast.

Kompetanseutvikling

- Vi er svært godt fornøyd med at vi har fått inn et punkt om seniorpolitikk og om kompetanseutvikling. Partene er enige om at etter - og videreutdanning, veiledning og utviklingsplanlegging for den enkelte arbeidstaker og leder er nødvendig for å sikre kvalitet i tjenesteytingen. Ansvaret for å sikre dette er plassert hos arbeidsgiver lokalt, sier FO-leder Randi Reese.

Pensjon

Arbeidsgiver ville ha bestemmelser som åpnet for at den enkelte arbeidsgiver skulle kunne endre dagens pensjonsavtaler.- Det var viktig for LO å ivareta pensjonsbestemmelsene, dette er sentrale rettigheter for det enkelte medlem, sier Løkholm til Aktuell, som er glad for at det var mulig å oppnå enighet og unngå konflikt.

Enig på overtid

Meklingen har pågått mellom 28 arbeidstakerorganisasjoner og Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) sin seksjon for helse, utdanning og kultur. De kom fram til enighet i årets tariffoppgjør etter å ha meklet ni timer på overtid. Meklingen berører 7000 LO-medlemmer i 700 virksomheter. LO-forbundene i dette området i HSH er foruten om Fellesorganisasjonen for barnevernpedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO), Fagforbundet, Norsk Tjenestemannslag, Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes Landsforbund.

04.10.2006
13:58
15.12.2013 23:32