JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1000 nye tiltaksplasser

Regjeringen foreslår en opptrapping av arbeidsmarkedstiltak for yrkeshemmede med 1000 plasser for andre halvår 2006. Men samtidig kuttes 172 millioner til attføringsbedriftene.
18.05.2006
14:55
15.12.2013 23:03

I tillegg melder Arbeids- og inkluderingsdepartementet at bevilgningen til personell styrkes med 20 årsverk.Departementet skriver at arbeidsmarkedet nå er svært godt, med økning i sysselsettingen og nedgang i den registrerte ledigheten. Likevel har enkelte grupper vanskeligheter. Det gjelder blant annet yrkeshemmede.

Skuffet

Nyvalgt styreleder i Landsrådet for arbeid til yrkeshemmede (LAFY), Ragnhild Bjørnstad Fjeld, er skuffet. LAFY er en interesseorganisasjon for bedrifter som gir, eller er aktivt engasjert i arbeidstilbud til yrkeshemmede.– Dette ser så flott ut. Men det som ikke kommer fram er at Regjeringen samtidig med dette utspillet kutter i bevilgningene til attføringsbedriftene med 172 millioner kroner, forteller Fjeld.Hun forteller at dette begrunnes med at satsene til attføringsbedriftene har vært alt for høye.– Jeg synes Regjeringen oppfører seg som om det skulle være en lett match å få yrkeshemmede i arbeid. I virkeligheten er de som kommer til oss etter år med sykdom og fattigdom, ganske langt nede. Vi må arbeide mye for å få bygget opp selvtilliten igjen. Det er ikke bare å sette disse menneskene inn i ordinært arbeid, sier Fjeld, som til daglig er ansatt som attføringsansvarlig i Sølve as i Hov i Søndre Land.Hun mener det selvfølgelig er et mål på sikt å få flest mulig ut i det ordinære arbeidslivet, men at Regjeringen undervurderer hvor lang tid det kan ta. – Jeg er særlig skuffet over at kuttet kommer fra den rødgrønne regjeringen Jeg hadde forventet bedre fra den kanten, sier hun.

18.05.2006
14:55
15.12.2013 23:03