JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Endelig kvinnetilbud

Kvinner i Østfold som utsettes for familievold vil nå få et tilbud om samtalegruppe i Halden.
29.09.2005
15:53
15.12.2013 21:16

Pedagog Bernt Åge Hunnestad fra Friomsorgen i Østfold har erfaring med å drive grupper for voldsdømte menn. Nå skal han i samarbeid med sosionom Anne Kloster Bjørge fra Familievernkontoret Halden lede en gruppe for kvinner som har vært utsatt for vold. Både voldsdømte menn og barn som har vært utsatt for, eller som har vært vitne til vold, har allerede tilbud i fylket.

Alternativ til vold

Friomsorgen har gitt tilbud til voldsdømte menn i samarbeid med Alternativ til vold i Oslo. Den nye kvinnegruppa vil trekke veksler på erfaringen med partner-tilbud som finnes hos Alternativ til vold, og lederne blir veiledet av Alternativ til vold.– Vi tror det er nyttig å være en leder av hvert kjønn, og min erfaring med grupper for voldsdømte menn kan også være god å ha med seg, sier Hunnestad til Embla-Fontene.Gruppa starter 10. oktober og vil ta imot åtte-ti kvinner. Kvinnene får tilbud om en ti ukers temabasert samtalegruppe.

Kvinnenes sikkerhet– Tanken er at det å komme sammen og dele erfaringer vil gjøre kvinnene sterkere. Vi regner med at noen av temaene kommer fra kvinnene selv. I tillegg har vi en del temaer vi ønsker å ta opp, for eksempel vil vi ta opp kvinnenes sikkerhet, forteller Hunnestad. Samtalegruppen er finansiert av midler fra Barne-, ungdoms- og familieetaten i forbindelse med Bondevik-regjeringens satsing på å bekjempe vold i nære relasjoner. Det er Familievernkontoret som har ansvaret for gruppa. Bernt Åge Hunnestad forteller at de har informert om gruppa til en rekke instanser. Interesserte som bor i Østfold kan også ta kontakt med familievernkontoret Halden.

29.09.2005
15:53
15.12.2013 21:16