JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glad for regjeringsskifte

- Den lange valgkampen til LO har fått fram hvilke områder som er avgjørende for medlemmene. Det har fungert mobiliserende, sier FO-leder Randi Reese valgnatta.
13.09.2005
09:59
15.12.2013 21:12

Reese fulgte det spennende valget med stor interesse. Hun er SVer, men understreker at hun uttaler seg som leder i FO.Nå håper hun at en ny regjering vil gi mer penger til kommunesektoren. -- Vi i FO ser behovet for mer penger til de fattige, til sosialhjelpsmottakere, og kvalifisert og tilstrekkelig personale i omsorgen av psykisk utviklingshemmede. Vi er opptatt av problemene med maktbruk overfor denne gruppa, og da er det bare flere folk og bedre kvalifisert personale som kan bedre situasjonen, sier Reese.

Kommunal sektor

Hun påpeker at sittende regjering ikke har lovet noen bedringer på disse områdene, mens de tre rødgrønne har alle svart positivt på FOs utfordringer.- Jeg tror også at en ny regjering vil trygge arbeidsplassene i kommunene. Den sittende regjeringen har tedd seg som om kommuneøkonomi ikke er viktig, sier hun.Reese håper også at det nå blir sikret politisk styring på sykehusene. - Og jeg håper at vi kan se fram til forsøk med sekstimersdagen, som er en gammel kampsak for FO, sier hun.

Arbeidsmiljøloven

Arbeidsløsheten er et tema som Bondevik-regjeringen har forsømt. Reese mener også at vi har et hardt arbeidsliv som gjør at mange blir uføre før de egentlig trenger det. – Dette er skjult arbeidsløshet, sier hun. Hun ser fram til at den allerede vedtatte arbeidsmiljøloven blir reversert, slik de rødgrønne partiene har lovet.Reese håper at en rødgrønn regjering vil heve minstenivået på sosialhjelpsatsene. Hun er ikke helt fornøyd med alle de tre rødgrønne partiene når det gjelder kampen mot fattigdom. - Vi i FO vil uansett fortsette å ivareta interessene til dem som trenger en solid velferdsstat mest, sier Reese.

13.09.2005
09:59
15.12.2013 21:12