JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Taletrengt Tsigakis må holde kjeft

FO-studentene slipper ikke til på LO Kongressen til tross for at de utgjør 11 prosent av medlemmene. – Elendig, vi burde hatt minst en delegat, sier studentleder Kyle Andre Hagen Tsigakis.
06.05.2013
12:58
16.12.2013 22:45

Tsigakis støtter LO ungdommens krav om å slippe inn i LO-sekretariatet. Men først og fremst vil han ha FO-studentene inn i kongressvarmen. – Jeg vet ikke hva som var argumentet på FO-kongressen, det var før min tid.

Les også: Ungdommer vil ha mer innflytelse

Fersk stemmerett

På FOs kongress i november 2010 opplevde studentene det som en seier at de fikk endret vedtektene slik at de fikk stemmerett i landsstyret og i avdelingsstyrene.

Nå vil studentene innta LO Kongressen. Av FOs 26 860 medlemmer er 3 000 studenter. – Vedtektene må endres slik at vi får den makta vi har rett til. Det er vi som representerer framtiden, sier Tsigakis.

Taletrengt

Han forteller at han har lyst til å innta talerstolen flere ganger. Heldigvis tok Jan Godrey fra Industri Energi opp en av sakene som opptar studentene. – Han oppfordret blant annet statsminister Jens Stoltenberg til å bygge flere studentboliger. Men vi burde ha tatt opp denne saken, mener lederen for FO-studentene.

06.05.2013
12:58
16.12.2013 22:45