JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lettet Kvisvik etter innstillingen

Mimmi Kvisvik er veldig lettet etter at valgkomiteen har innstilt henne til ny FO-leder. – Vi var to veldig gode kandidater. Det var ingen selvfølge at det skulle bli meg.
21.02.2013
13:13
16.12.2013 21:51

vibeke.liane@lomedia.no

Det har vært en valgthriller uten sidestykke mellom kandidatene Mimmi Kvisvik og Henriette Westhrin foran valgkomiteens innstilling i formiddag.

Underveis har Westhrin sagt opp sin stilling som statssekretær for å vise at hun tok kandidaturet på alvor. Mimmi Kvisvik, som i dag er konstituert leder av forbundet, har også vært tydelig på at hun er sulten på toppvervet i Fellesorganisasjonen.

Krevende kabal

Valgkomiteen i FO har hatt mange møter og tatt mange telefoner med tillitsvalgte i FO og i miljøet før de i formiddag sendte sin enstemmige innstilling til landsstyret.

Valgkomiteens leder Nils Ola Sande forteller at det handler om å få lagt kabalen som er best for FO.

–Vi har brukt langt tid, derfor var valget enkelt når vi fikk kabalen til å gå opp.

Sande vil ikke røpe begrunnelsen for innstillingen.

– Den får landsstyret, som er et demokratisk valgt organ, når vi legger fram innstillingen før valget på landsstyremøtet 5. mars, sier Sande.

Nyttig åpenhet

Sande mener den åpne linjen til Fontene har vært nyttig i arbeidet.

– Vi har nådd fram til grasrota i FO, og har blitt kontaktet av folk som har hatt nyttige innspill i arbeidet vårt, forteller han.

Ny mann ombord

Lars Semmerud er innstilt som seksjonsleder for sosionomene. – FO er en organisasjon som er i en spennende utvikling. Vi har mye inne, men må få det ut på de ulike samfunnsarenaene. Det gleder jeg meg til å være en sentral del av.

Semmerud er så langt Fontene vet den første blinde personen med toppverv i LO. – Jeg vet om noen fylkesordførere, og en ordfører som er svaksynt.

Fargerikt og fagerikt

Han mener det å være blind gir en nyttig erfaring i toppvervet. Også det at han er homofil mener Semmerud er positivt. – Jeg er for et fargerikt og fagrikt FO, sier Semmerud.

I en sms etter intervjuet skriver han: «Et slikt toppverv forplikter. Og jeg lover at jeg skal gjøre det jeg kan for å forvalte ansvaret med ydmykhet, raushet, klokskap og åpenhet.»

Westhrin på jobbjakt

Westhrin sier i en kommentar til FO at hun er skuffet over at hun ikke ble innstilt.

- Jeg hadde veldig lyst til å bruke kompetansen jeg har opparbeidet ved å jobbe på toppnivå politisk i FO. Nå vil jeg gratulere Mimmi, jeg vil gratulere Lars og jeg vil gratulere Tone.

Hun har vært tydelig overfor valgkomiteen om at hun kun stilte til valg som leder.

- I den turbulente situasjonen FO har vært i var det bare aktuelt for meg å ta på meg ledervervet, framholder Westhrin.

Hun skal jobbe i Miljøverndepartementet fram til midten av neste uke.

- Etter det skal jeg gå på ski og tenke meg om hvilke jobber jeg skal søke på.

Vernepleieren gjenstår

Tone Faugli er innstilt som ny nestleder i forbundet. Hennes etterfølger som seksjonsleder for vernepleiere blir valgt på landsstyremøtet i juni.

21.02.2013
13:13
16.12.2013 21:51