JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trekker seg fra FO-ledelsen

Anna-Sabina Soggiu trekker seg fra FO-ledelsen, som den tredje på ett år.
14.12.2012
12:36
16.12.2013 21:17

solfrid.rod@lomedia.no

«Jeg finner ikke lenger motivasjon for å stå i vervet, da alle mine krefter går med til å diskutere organisasjonen uten at vi kommer oss videre. Når jeg har mistet troen på at jeg kan få brukt kreftene mine på å ta tak i de oppgavene som ligger til vervet, er den naturlige konklusjon for meg, å trekke meg», skriver Soggiu på sin blogg i formiddag.

Stikker dypere

Ifølge Soggiu har Fontene skrevet at FOs problemer ligger i arbeidsutvalget. Det er ikke riktig, FOs problemer stikker langt dypere i organisasjonen, fastslår hun.

Det har vært nødvendig å ha fokus på interne forhold, men dette har ikke ført til konstruktive endringer, og har ikke frigjort kapasitet til å drive med politisk arbeid, mener Soggiu.

«Når jeg ikke har klart å bidra til endring av dette i løpet av de 2 årene jeg har brukt i FOs ledelse, er det bedre at noen andre får stafettpinnen», konkluderer hun.

Et enormt trykk

Soggiu har også tidligere vært åpen om si frustrasjon. Da Cato B. Ellingsen trakk seg i januar i år, uttalte Soggiu at hun delte en del av hans synspunkter, og vedgikk at hun til tider syntes det blåste vel hardt på toppen i FO.

I landsstyremøtet i oktober sa hun at hun følte seg som en unyttig idiot med uklare fullmakter.

«For meg har håndteringen av ulike situasjoner i landsstyret samt Fontenes dekning av dette vært det tøffeste å stå i, da trykket har vært enormt. Mye av de øverste organers fokus har vært diskusjoner om interne forhold i organisasjonen», skriver Soggiu i dag.

Det har ikke lykkes Fontene å komme i kontakt med henne.

- Veldig trist

Konstituert forbundsleder Mimmi Kvisvik har nå i formiddag orientert landsstyret om Soggius avgjørelse.

- Landsstyret respekterer at Anna-Sabina trekker seg, men synes selvsagt det er veldig trist, sier Kvisvik til Fontene.

Valgkomiteen, som allerede har fått i oppdrag å finne ny forbundsleder, får nå enda mer å gjøre.

Må redusere tempoet

Det blir avholdt ekstraordinært landsstyremøte i januar. Der skal forbundsledelsen legge fram en oversikt over hvilke oppgaver de vil prioritere i tida framover.

- Det er åpenbart at to og en halv ikke kan gjøre det samme som fem, sier Kvisvik. Hun viser til at det nå er to vakante verv i ledelsen, og at et AU-medlem har delvis svangerskapspermisjon.

Hjelp fra organisasjonen

Det vil bli avholdt hyppigere landsstyremøter enn planlagt på nyåret, og ledelsen vil vurdere også å invitere avdelingsledere- og sekretærer.

Kvisvik er glad for at landsstyret har signalisert at de gjerne vil hjelpe til.

- Nå trenger vi å samle oss i fellesskap. Og vi-et er større enn oss tre som er igjen i ledelsen, sier Kvisvik.

- Samtidig vil jeg si at vi tre mener at vi fortsatt har mot og kraft til å gjennomføre vårt oppdrag og stå kongressperioden ut. Vi er slitne nå og lengter intenst etter juleferie, men på nyåret er vi klare til å ta fatt på ny, avslutter hun.

14.12.2012
12:36
16.12.2013 21:17