JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kyle tar over

Kyle Tsigakis gikk egentlig på FO-møte for å få gratis pizza. Et drøyt år senere er han valgt til leder for FO-studentene.
26.11.2012
14:19
16.12.2013 21:03

Studentene avholdt sitt årsmøte på Hadeland i helgen. Som vanlig var det valg på helt nytt arbeidsutvalg, og i år var det tre kandidater til ledervervet: Mai Lise Carlsen, Levin Pilipos og Tsigakis, som har vært nestleder i året som gikk. Han fikk rent flertall allerede i første valgrunde, og kan 1. januar rykke opp i lederstolen.

Carlsen og Pipilos gikk deretter videre til nestledervalget, som Carlsen vant. Hun er 2. årsstudent på vernepleierlinjen ved Universitetet i Agder.

Rett på samling

20 år gamle Tsigakis kommer fra Vennesla, går andre året på sosionomlinjen på Høgskolen i Sør-Trøndelag, og har gjort lynkarriere i FO.

– Rett etter at jeg hadde begynt på studiene i fjor, kom noen bort til meg og spurte om jeg ville ha gratis pizza. Betingelsen var å måtte høre på en presentasjon om noe som het FO. Under møtet ble jeg spurt om jeg ville reise på en tur til Trysil, tre dager senere, forteller han til Fontene.

Det ville Tsigakis, og der ble han så engasjert at han senere på høsten dro til årsmøtet, der han til sin store overraskelse ble valgt til nestleder.

– Jeg har lært mye av det arbeidsutvalget som har sittet det siste året. Særlig av lederen Unni Dahle, sier han.

Den kunnskapen vil han nå viderebringe både utad og innad.

– Det er overveldende å ha fått denne tilliten. Vi har ansvaret for å være studentenes stemme inn mot FO. Vi skal også være synlige innad i LO. Dessuten har årsmøtet gitt oss et mandat til å jobbe med internasjonal solidaritet, sier Tsigakis.

Årsmøtet vedtok blant annet en uttalelse om støtte til Vest-Sahara, en uttalelse Tsigakis har tenkt å legge fram på FOs landsstyremøte i desember.

Rett opp på talerstolen

Valgene til studentenes AU foregår enkelt og greit: Valgkomiteen finner ut hvem som er interessert, så får alle kandidatene lik taletid for å presentere sitt kandidatur, og så er det avstemning. Den som stiller til posisjoner, må opp på stolen hver gang. «Rekorden» ble satt av Levin Pipilos, som stilte fem ganger! Han gjorde også noe som er ganske uhørt i en del andre valg, nemlig ikke bare å blottlegge egen uvitenhet, men bruke den som valgargument.

– Er dere ute etter kunnskap, skal dere velge en annen enn meg, sa førsteårsstudenten i barnevern ved Høgskolen i Finnmark.

– Men jeg har engasjement og utrolig lyst til å bidra.

Og engasjementet betalte seg til slutt. Jubelen tordnet da Pipilos ble valgt inn i valgkomiteen.

Jakt på velferdsviter

Den nyvalgte valgkomiteen må begynne arbeidet umiddelbart, for å finne det siste medlemmet i arbeidsutvalget. Det var ingen kandidat til studentrepresentant i seksjonsrådet for velferdsvitere, så den posten må fylles før arbeidsutvalget tiltrer 1. januar.

Derimot så var det fem kandidater til det tilsvarende sosionomvervet. Der vant Aysel Øzdemir, som er førsteårsstudent ved Universitetet i Nordland. Sandra Rygg, andreårsstudent ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, ble valgt inn i seksjonsrådet for barnevernpedagoger, mens vernepleiervervet ble vunnet av Tonje Alvestad, andreårsstudent ved Universitetet i Agder.

26.11.2012
14:19
16.12.2013 21:03