JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Glede og savn i FO

FO er glad for Regjeringens satsing på barnevernet, men savner tiltak mot fattigdom og ulikhet i statsbudsjettet.

Blant budsjettlekkasjene før mandagens finanstale var 205 millioner kroner øremerket det kommunale barnevernet, noe som skal gi 270 nye stillinger.

– Det er vi glad for. Men det er en glede med bismak, sier nestleder i Fellesorganisasjonen (FO) Mimmi Kvisvik.

– Økningen i antall barn som trenger bistand fra barnevernet er større enn økningen i midler. Disse 205 millionene skal fordeles på 429 kommuner. Dessuten er det statlige barnevernet under tilsvarende økt press, og det blir ikke kompensert. Men vi er uansett glade for økningen, som ikke bare handler om stillinger, men kompetanse, samhandling og tilsyn, sier Kvisvik.

Ingen fattigdomsplan

Kvisvik understreker at hennes kommentarer er foreløpige, før forbundet har fått studert budsjettet i detalj. Men hun har en etterlysning.

– Vi ønsker at Regjeringen hadde kommet tilbake med en handlingsplan mot fattigdom, slik den hadde tidligere. Nå er det mulig at slike tiltak er innbakt i resten av budsjettet, men vi savner eksplisitte tiltak mot fattigdom og ulikhet, sier hun.

Godt budsjettgrep

Ellers er nestlederen forbeholdent positiv til flere poster i budsjettet.

– Vi er glad for økningen i foreldrepermisjon til 49 uker. Ungdomsgarantisatsingen, der man skal bruke 30 millioner på å få unge ut i arbeid, er også positiv, sier hun.

– Dessuten øker varig tilrettelagt arbeid med hundre plasser. Og dette ligger som en særskilt budsjettpost, og ikke under de generelle arbeidsmarkedstiltakene. Det er et godt budsjettgrep. Vi håper det betyr en styrking av jobbmulighetene særlig for psykisk utviklingshemmede. De man ikke ser for seg skal vende tilbake til det allmenne arbeidsmarkedet, sier Mimmi Kvisvik.