Westhrin: –Jeg fortsetter

Vernepleier og FO-medlem Henriette Westhrin melder at hun fortsetter som statssekretær, tross Lysbakkens avgang.
05.03.2012
16:20
16.12.2013 18:33

eirik.dahl.viggen@lomedia.no

Westhrin blir igjen i Barne-, likestillings- og inkluderingdepartementet etter at Audun Lysbakken ble gitt avskjed i nåde i dag. Det skjedde i ekstraordinært statsråd klokken 15.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen tar over departementet som midlertidig settestatsråd etter Lysbakken. Westhrin ble også gitt avskjed i nåde, men er tatt inn igjen av Kristin Halvorsen.

Forsvarer Lysbakken

På Facebook skriver Westhrin at:

«Audun Lysbakken har vist seg som en god leder og har tatt ansvar for feil som er gjort. Jeg er glad for at han stiller til valg som SV-leder. Jeg skal fortsette som statssekretær i bld. Nå skal Kristin Halvorsen, Line Gaare Paulsen og jeg videreføre arbeidet med å forbedre barnevernet, få på plass en stortingsmelding om integrering, og gjøre Norge mer likestilt -blant annet! Oppgavene forsvinner på noen måte ikke selv om det kommer ny sjef!»

– Utrettet mye for barnevernet

– Jeg har satt veldig stor pris på samarbeidet med Audun Lysbakken, sa statsminister Jens Stoltenberg da han annonserte omrokkeringen i ettermiddag.

– Han har fått utrettet mye. Ikke minst en betydelig styrking av barnevernet, sa Stoltenberg.

– Jeg er blitt imponert over den dømmekraft og integritet han har vist i denne saken, sier Kristin Halvorsen.

– Det står en særlig respekt av at Audun har trukket den konklusjonen som nettopp ikke passer for oss.

På lørdag skal etter planen Lysbakken velges som ny leder i SV. Under SVs pressekonferanse etter dagens ekstraordinære statsråd, antydet Lysbakken at landsmøtet kan trenge mer tid på beslutningen i lys av det som har skjedd.

05.03.2012
16:20
16.12.2013 18:33