JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO verver med app

FO tar i bruk ny verveteknologi. En app for smarttelefon skal være med og sørge for at det blir minst 500 flere yrkesaktive medlemmer i løpet av kommende halvår.
01.02.2012
10:04
16.12.2013 18:16

mia.paulsen@lomedia.no

I appen – eller applikasjonen – ligger også et innmeldingsskjema som er lett tilgjengelig så lenge telefonen virker. Nå skal det bli fort gjort å verve!

I dag går startskuddet for FOs vervekampanje. Den er rettet mot yrkesaktive barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere. På FOs nettside ligger kampanjefanen fo.no/finn500

Kampkraft

– Flere yrkesaktive medlemmer gir oss mer kampkraft i tariffoppgjøret, sier FO-leder Rigmor Hogstad.

Hun understreker at barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsarbeidere som melder seg inn i FO, får et tilbud som er spesifikt rettet mot dem, også i lønnspolitikken.

– I andre forbund er våre yrkesgrupper en del av en bredere sammensatt gruppe, sier Hogstad.

50-60 000 mer i lønn

FO-gruppene med begynnerlønn har fått en lønnsøkning på mer enn 50 000 kroner de siste fire åra. For de med lang ansiennitet har økningen vært opp mot 60 000.

– Dessuten har vi fått inn et nytt lønnsnivå for Mastergrad i kommunal sektor, og vi har vært med og jobbet for å likestille skift og turnus, forteller Rigmor Hogstad.

FO forhandler gjennom LO kommune, som er et samarbeid mellom flere LO-forbund, i de sentrale oppgjørene med KS.

Vil fremme yrkesfaget

FO er som profesjonsforbund dessuten opptatt av å fremme medlemmenes yrkesfaglige arbeid. De siste åra har utdanningsspørsmålet stått helt i forgrunnen. Forbundet har engasjert seg sterkt foran den kommende stortingsmeldingen om utdanninger for velferdsstaten.

– Hvis du er opptatt av faget og fagets rammevilkår, vil det være viktig for deg å være med i FO, mener Hogstad.

Blad og stipend

En av medlemsfordelene er Fontene og Fontene Forskning, som går til alle medlemmer.

Forbundslederen reklamerer også med stipendordninger som FO har opprettet for å stimulere til yrkesfaglig arbeid, og som er åpne for alle medlemmer. Kurs og seminarer er en del av FOs yrkesfaglige tilbud.

Yrkesetikk

FO har dessuten et permanent utvalg som jobber med yrkesetikken og forvaltning av yrkesetiske prinsipper.

– Vi holder yrkesetikken høyt, og det er viktig å ha høy etisk bevissthet i møter med brukere og klienter, sier Rigmor Hogstad.

Forbundet ivaretar også en rekke godkjenningsordninger på vegne av Helsetilsynet. Det gjelder godkjenning av veilederkompetanse og videreutdanninger av ulike slag.

Lavere andel FO-organiserte

FO har nå 26 000 medlemmer, men organisasjonsprosenten i FO blant yrkesaktive barnevernpedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsarbeidere har gått ned de siste 20 åra. Den ligger nå på 55-60 prosent mot 80 prosent i 1992.

Forbundsleder Hogstad håper at avdelingene og lokale tillitsvalgte nå går offensivt ut for å verve yrkesaktive medlemmer. Hun oppfordrer også studenter, som nå er i praksis, til å verve yrkesaktive medlemmer.

Kan komme på besøk

Rigmor Hogstad tar gjerne imot invitasjoner til avdelinger som planlegger vervetiltak.

– Det er stadig større konkurranse om medlemmene. Men det viser seg at der vi klarer å ha et sterkt lokalt apparat med aktive og oppsøkende tillitsvalgte, der velger folk FO.

Har kunnskaper om sektoren

Ifølge Hogstad blir FO-medlemmenes kunnskaper om forholdene i helse- og sosialsektoren satt pris på av arbeidsgiver.

– Der FO har oppslutning, blir vi hørt og tatt med på råd, og vi får tilbakemeldinger om at FO-medlemmene har en samarbeidsholdning som vi kommer langt med, sier Rigmor Hogstad.

Vervepremier

Ververe får premier i form av gavekort – jo flere nye medlemmer, jo høyere verdi på kortene.

– Husk bare å skrive på innmeldingsskjema hvem som verver, sier Rigmor Hogstad.

Kampanjen varer til 1. juli.

01.02.2012
10:04
16.12.2013 18:16