JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

70 nye barnevernansatte

70 nye stillinger i det kommunale barnevernet, lover regjeringen. Ikke nok, men et viktig politisk signal, mener FO.
06.10.2011
10:53
16.12.2013 17:13

solfrid.rod@lomedia.no

De 400 nye stillingene som er opprettet i 2010 videreføres i regjeringens forslag til statsbudsjett. I tillegg kommer 50 millioner øremerket til nye stillinger og midler til veiledet praksis for nyansatte barnevernsarbeidere.

Hever kompetansen

– Regjeringens fremste mål med barnevernsløftet er å øke kapasiteten i det kommunale barnevernet der behovet er størst, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken i en pressemelding.

Han ønsker å heve kompetansenivået i barneverntjenestene. Veiledning av nyansatte og tilbud om videreutdanning skal lette rekrutteringen og hindre at ansatte slutter.

Politisk prioritert

FOs nestleder Mimmi Kvisvik hadde håpet på et høyere beløp, men synes regjeringen med dette viser at barnevernet er politisk prioritert.

– 50 millioner delt på 430 kommuner, det blir lite på hver. Men at regjeringen har funnet plass til dette i et stramt budsjett, er et viktig signal, sier Kvisvik.

Friske midler til stillinger og kompetanse i barnevernet må tolkes som en satsning, mener hun.

Økningen er langt fra stor nok til å lette presset på de ansatte i barnevernet, men presset ville vært enda større uten de øremerkede midlene i år og til neste år, påminner Kvisvik.

Hun understreker at FO har forståelse for at regjeringen legger fram et stramt budsjett.

– Selv om vi har aldri så mye oljepenger, er vi et land i Europa, sier Kvisvik.

06.10.2011
10:53
16.12.2013 17:13