JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen grunn til å avvise krisen

Audun Lysbakken har rett i at det skjer mye bra i barnevernet, men han trår feil når han avviser at det er krise. Det mener FOs 3. nestleder Mimmi Kvisvik.
27.11.2009
13:27
14.12.2013 12:44

solfrid.rod@lomedia.no

Kristelig Folkeparti foreslo nylig en opptrappingsplan for barnevernet, et «barnevernløft» etter modell av det gjennomførte «barnehageløftet». Et forslag som FO ga full honnør til.

Full barneverndekning innen 2017 er KrFs mål. KrF-representant Øyvind Håbrekke tok saken opp i Stortingets spørretime denne uka, men fikk ikke den responsen han hadde ventet seg fra den ferske statsråden.

Lysbakken svarte at full barnevernsdekning er et bevegelig mål, og derfor vanskelig å nå.

Avviser krise

Til Adresseavisen sier Audun Lysbakken at han tar avstand fra påstander om at det er krise i barnevernet. Det skjer mye bra i barnevernet. Økende antall bekymringsmeldinger er uttrykk for økende tillit til barnevernet, ikke at flere barn har det vanskeligere i Norge, mener Lysbakken.

– Det er ingen grunn til å avvise krisen i barnevernet. Lysbakken har rett i at det ikke er krise fra A til Å. Det skjer mye bra, men det er altfor stort press på de ansatte i barnevernet. Vi fastholder behovet for en systematisk opptrappingsplan med øremerkede midler, sier Kvisvik.

Hun er glad for at KrF varsler trøkk i kampen for et bedre barnevern.

Må øremerkes

Regjeringen varslet i statsbudsjettet 400 nye stillinger. En undersøkelse utført av Kommunal Rapport viser imidlertid at to av tre rådmenn vil beholde antall ansatte i det kommunale barnevernet på dagens nivå.

– Vi uttalte allerede i forbindelse med statsbudsjettet at det nok ikke holder å legge penger til 400 nye stillinger i rammeoverføringer.

– Vi vet at dette er et område som det er enkelt å prioritere bort. Og vi vet at kommuneøkonomien fortsatt vil være vanskelig, sier Kvisvik.

27.11.2009
13:27
14.12.2013 12:44