JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber om innspill på rus

Jobber du med rusproblemer og er FO-medlem? Da har du fått din egen faggruppe.
13.11.2009
16:04
14.12.2013 12:44

mia.paulsen@lomedia.no

«Faggruppe for FO-medlemmer ansatt i tjenestene til mennesker med rusavhengighet» er navnet på gruppa, og alle FO-medlemmer som jobber innen feltet er medlem av den.

– Vi håper på mange innspill fra fagfolk landet rundt som kan føre til debatter og kompetanseheving, sier leder for arbeidsutvalget, sosionom Arild Bodin. Han forteller at faggruppa vil ha opp debatter som berører hele feltet, og at de tar sikte på å arrangere landskonferanse.

Stoltenberg

På sitt første møte var gruppa opptatt med å formidle sitt syn på en rekke spørsmål fra Stoltenberg-utvalget, som er opprettet av regjeringen for å se hvordan tjenestene og tilbudet kan bli bedre. Deres svar vil være et bidrag til FOs arbeid overfor utvalget.

Faggruppa er helt i startgropa, men har allerede bestemt seg for temaer de vil prioritere.

Her er temaene:

Tidlig intervensjon. Det er kommet en ny veileder til kommunene som gruppa gjerne vil sette søkelyset på. – Det er viktig å være tidlig ute, både tidlig i et livsløp og tidlig i en ruskarriere, sier Rita Valkvæ fra arbeidsutvalget.

Arbeid med pårørende. Et område med økende satsing, forteller Carl Grydeland, som også sitter i arbeidsutvalget.

Legeshopping. En del rusmisbrukere shopper leger til å forskrive benzodiazepiner.

Voksnes alkoholkultur. Alkoholbruket blant ungdom har gått ned. Derfor er det viktig å sette søkelys på hvordan voksne menneskers holdninger til alkohol påvirker ungdom og andre voksne.

Turn-over i feltet. Arbeidsutvalget vil gjerne se på hva det er som gjør at det er så stor turn-over i feltet. – Mange blir utbrent. Ansatte opplever et vanskelig krysspress, sier Rita Valkvæ.

Samhandlingsreformen. Nå er kommunale instanser pålagt å samarbeide, noe faggruppa er fornøyd med. Hvordan vil dette ytre seg i praksis? undrer de.

Rehabilitering og integrering,

inkludert Legemiddelassistert rehabilitering (LAR). – Det er viktig å undersøke hvordan brukerne opplever dette. Hva de mener er rehabilitering og integrering, sier Bente Karin Dirdal.

– Bredden av temaer viser hvor stort og mangfoldig feltet er, sier Arild Bodin.

13.11.2009
16:04
14.12.2013 12:44