Vil overta barnevernmarkedet

Adolfsen-konsernet vil bli størst på privat barnevern. Du må bli stor for å overleve, ifølge daglig leder i nystartede Aberia Oppvekst og Utvikling, Tom Kristian Altenborn.
23.08.2010
15:49
16.12.2013 13:54

edv@lomedia.no

Eierne i Adolfsen Group, brødrene Kristian og Roger Adolfsen, stiftet i juli selskapet Aberia Oppvekst og Utvikling as. Målet er å bli den ledende private aktøren i barnevernet.

I første omgang har Aberia kjøpt opp Nordre Kråkerud Gård Kysthuset as (NKGK), som driver 13 barneverninstitusjoner i Østfold. I fjor solgte NKGK tjenester til Bufetat og barnevernet i Oslo for 68 millioner kroner.

Får storkapital i ryggen

– Det er ikke lett å være en liten aktør i barnevernet i dag. Ved å bli større vil vi tilby et bredere tilbud samtidig som vi bevarer særegenhetene på hver enkelt institusjon, sier daglig leder i NKGK, Tom Kristian Altenborn, som fra i sommer leder Aberia Oppvekst og Utvikling.

Offisiell oppstart for selskapet var 18. august. Aberia Oppvekst og Utvikling vil inngå i den omfattende selskapsporteføljen Adolfsen Group. Her inngår blant annet Norlandia-konsernet, som består av hoteller, sykehushoteller, sykehjem og eiendom i Norge og utenlands. Det største datterselskapet, Norlandia Omsorg as, solgte i 2009 tjenester for 327 millioner kroner.

Blir varehus for Bufetat

Konsernet satser nå på å kjøpe opp flere barneverninstitusjoner. Aberia bygger i tillegg ut kompetansen med sexologer og ambulerende rusteam. Slik vil selskapet kunne tilby barnevernet en bred tiltaksrekke av høy kvalitet til gjennomsnittlig markedspris, forklarer Altenborn. Det er oppskriften på å bli markedsleder.

– Det blir for kunden som å gå i et stort varehus med sement og byggevarer, med alle tilbud samlet på ett sted.

Dermed utfordrer han Aleris Ungplan, den dominerende private leverandøren per i dag, som i 2009 solgte barneverntjenester til Oslo kommune og Bufetat (statens barnevern) for 360 millioner kroner.

Skandinavia neste

Aberia vil også bli en stor aktør i det skandinaviske markedet, forteller Altenborn.

– Etter hvert som tilgangen på enslige mindreårige (asylsøkere, journ. anm.) synker i Norge, er det mulig vi flytter noe av kompetansen vår til Sverige. Vi vil forhøre oss med institusjoner i Sverige og Danmark for å se om de er interessert i å la seg kjøpe opp, sier lederen.

Hele 200 ansatte følger med NKGK inn i det nye selskapet. De fikk tariffavtale for fire år siden. Avtalen vil omfatte de nye virksomhetene som kjøpes opp, lover Altenborn.

– Vi ser på det som en naturlig del av kvaliteten vi tilbyr.

23.08.2010
15:49
16.12.2013 13:54