På gata i Bergen

Bergenserne har nå fått eget gatemagasin; Megafon, som skal selges av tiggere, rusmisbrukere og andre fattige mennesker på gata i byen. Målet er at de skal få en bedre og mer meningsfylt hverdag.
01.02.2007
10:28
16.12.2013 00:11

Den første utgaven er til salgs fra 1. februar og Megafon er ment å komme i månedlige utgaver framover. Som gatemagasinet =Oslo vil Megafon koste kr. 40, hvorav halvparten går til selgeren. Man kan ikke abonnere på bladet, for hele vitsen er at det er gateselgerne som skal jobbe og tjene pengene.

Verdighet og arbeidstrening

– Magasinet skal hjelpe mennesker til en bedre og mer meningsfylt hverdag, samtidig som det skal gi verdifull arbeidstrening og sosial verdighet til den svakeste gruppen mennesker i samfunnet, skriver ansvarlig redaktør Thomas Anthun Nielsen i en pressemelding. Det er Senter for arbeidslivsforberedelse i Bergen kommune, ALF, som står bak prosjektet, og Byrådet i Bergen støtter prosjektet med 300 000 kroner. ALF er altså et kommunalt foretak som jobber utelukkende med å habilitere og rehabilitere mennesker tilbake i arbeidslivet.

På innsiden

Tema for den første utgaven er ”Medmenneske” og det er blitt et delikat blad med gode portretter av mennesker i forskjellige livssituasjoner. De som leser Megafon vil kunne bli kjent med skjebnene de ser i bybildet, og også noen av dem som forsøker å hjelpe dem. Litt teaterkultur, tegneserier og dikt gir en fin blanding av stoffet.Layouten – eller bladbunad som noen sier, er utført av Cox Bergen som samarbeider om bladet.

Suksess i Oslo

Gatemagasiner er etablert over mange deler av verden, og det mest kjente The Big Issue som utgis i England har eksistert siden 1991. Også i Kristiansand og Tromsø gis det ut gatemagasiner nå, men i Norge var Oslo først ute. =Oslo kommer ut hver sjette uke og gir arbeid til rundt 400 gateselgere. Det betyr mye for mange av dem, blant annet selger nr. 74, Christer som er intervjuet i Megafon nr. 1.

01.02.2007
10:28
16.12.2013 00:11