JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Barnevernsleder Jakob Bråtå har søkt direktørstillingen i Bufdir.

Barnevernsleder Jakob Bråtå har søkt direktørstillingen i Bufdir.

Marie von Krogh

Her er de 13 som vil bli direktør i Bufdir

Både en barnevernsleder og en barnevernskritiker vil bli ny Bufdir-direktør. Det vil også en renholder, psykolog, lærer, lektor og arbeidsledig.
03.05.2022
15:16
20.05.2022 15:08

anne@lomedia.no

Barne- og familiedepartementet har delt den offentlige søkerlisten til direktørstillingen i Bufdir med Fontene. Det er 13 søkere til stillingen etter at to søkere har trukket seg.

Et knippe av søkerne er i dag i direktørstillinger: Ingrid Pelin Berg har søkt stillingen. Hun er regiondirektør i Bufetat øst. Hege Nilssen er direktør for Utdanningsdirektoratet. Dagfinn Mørkrid Thøgersen er fagdirektør i utviklingsavdelingen for ungdom ved NUBU (Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge). Han er utdannet psykolog og er spesialist i klinisk familiepsykologi.

Ingrid Pelin Berg er regiondirektør i Bufetat og har søkt om å bli direktør i Bufdir.

Ingrid Pelin Berg er regiondirektør i Bufetat og har søkt om å bli direktør i Bufdir.

Bufdir presse

Blant søkerne er også en barnevernsleder og en barnevernskritiker. Jakob Bråtå er barnevernsleder i Karmøy og Bokn kommuner. Barnevernslederen har personlige erfaringer med barnevernet, det har han fortalt om i et større personlig intervju med Fontene: – Jeg vet hvordan det er å møtes med og uten respekt.

Han er utdannet sosionom, har studert psykologi, barnevernsledelse og administrasjon- og organisasjonsvitenskap. Har vært leder i sosialtjenesten på Karmøy, sosialsjef i Haugesund, og avdelingsleder i Bufetat før han i 2015 ble barnevernsleder i Karmøy.

Barnevernskritiker Kari Bjørnaas har også søkt stillingen. Hun er i dag fagansvarlig ved fagskolen Kristiania i økonomi og administrasjon. Hun har vært en aktiv debattant i sosiale medier og har skrevet svært mange kommentarer om barnevernet, blant annet på Fontenes side på Facebook. I intervju med Fontene har hun uttalt at hun savner flere fagfolk i diskusjonen om barnevern. Hun synes det er leit at fagfolk i barnevernet i liten grad deltar og bidrar til å opplyse leserne. Hun er utdannet siviløkonom.

Kari Bjørnaas har søkt direktørstillingen i Bufdir.

Kari Bjørnaas har søkt direktørstillingen i Bufdir.

Anne Myklebust Odland

Mari Trommald har allerede gått av som direktør i Bufdir etter 12 år og har begynt i en stilling i KS. Divisjonsdirektør Jan Kato Fremstad fungerer som øverste leder i Bufdir til ny direktør er på plass.

Her er søkerlisten:

1 Tor Erik Tobiassen (58), arbeidsledig, Oslo

2 Frank Haukeland (53), fagleder, Grimstad

3 Reidar Bjerke (53), lektor med tillegg, Ullensaker

4 Betul Akdeniz (29), kontaktlærer i helse og oppvekstfag, Oslo

5 Ingrid Helena Pelin Berg (51), regiondirektør, Nordre Follo

6 Søknad trukket

7 Hege Nilssen (52), direktør, Oslo

8 Hamidreza Keihani (36), researcher Turku

9 Jakob Bråtå (56), barnevernsleder Karmøy og Bokn kommuner, Karmøy

10 Juliana Santos (32), renholder i St Olav hospital, Trondheim

11 Saad Akl (44), senior Consultant, Rogaland

12 Dagfinn Mørkrid Thøgersen (44), fagdirektør, Oslo

13 Lars Ivar Grømer (63), styreformann, Oslo

14 Kari Bjørnaas (57), fagansvarlig øk/adm. fag, Fagskolen Kristiania, Stabekk

15 Søknad trukket

03.05.2022
15:16
20.05.2022 15:08