JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hege Nilssen starter opp i stillingen som Bufdirs direktør 15. august 2022.

Hege Nilssen starter opp i stillingen som Bufdirs direktør 15. august 2022.

Utdanningsdirektoratet

Hege Nilssen blir ny direktør i Bufdir

Bufdirs nye direktør, Hege Nilssen er utdannet samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for Utdanningsdirektoratet.
23.05.2022
06:21
20.05.2022 19:48

anne@lomedia.no

Hege Nilssen (52) blir ny direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) for en periode på seks år. Det ble kjent etter statsråd hos kongen fredag. Det var 13 søkere til stillingen. Nilssen er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Hun kommer fra stillingen som direktør for Utdanningsdirektoratet.

– Med Hege Nilssen får Bufdir en ny direktør med lang ledererfaring og god kjennskap til offentlig sektor. Fra flere år i utdanningssektoren har hun erfaringer som vil være nyttige når hun nå skal lede arbeidet med å gi gode og riktige tjenester til barn, unge og familier som trenger det. Jeg ønsker Nilssen lykke til med å lede Bufdir de seks kommende årene, og ser fram til samarbeidet, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe i en pressemelding.

Gode oppvekstvilkår

Nilssen har hatt ulike lederstillinger i Utdanningsdirektoratet siden 2004, og kom dit fra Utdannings- og forskningsdepartementet der hun var ansatt fra 1995. I perioden 2013–2015 var hun sekretariatsleder for Ludvigsenutvalget. Utvalget vurderte innholdet i grunnopplæringen opp mot krav til kompetanse i et framtidig samfunns- og arbeidsliv.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på det viktige arbeidet med å lede Bufdir, som har et stort og viktig samfunnsoppdrag for barnevern, barn og unges oppvekst, likestilling og ikke-diskriminering. Jeg har arbeidet mange år i utdanningssektoren, med barn og unges læring, mestring og trivsel i barnehage, grunnskole og videregående opplæring. Med en ny lederstilling i Bufdir har jeg gjort meg mange tanker om hvordan vi best kan jobbe for å fremme en trygg barndom og gode oppvekstvilkår for alle barn og unge. Det er et veldig spennende tidspunkt å ta over denne jobben på nå, med mange endringer på gang på barnevernsfeltet, sier Hege Nilssen i en pressemelding.

Hun starter i stillingen 15. august 2022. Nilssen etterfølger Mari Trommald.

23.05.2022
06:21
20.05.2022 19:48