Enighet i lønnsoppgjøret i Oslo kommune: Alle får minst 32.600 kroner
– Oppgjøret gir god uttelling både for lavtlønte og for FOs medlemmer, sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.
Alle medlemmene våre er sikret minst 32.600 kroner ekstra i årets oppgjør. De som ligger på lønnstrinn 36 får et tillegg på 6,0 prosent. Det er godt over prisveksten på 4,9 sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.
Ole Palmstrøm
solfrid.rod@lomedia.no
LO Kommune Oslo, Unio, Akademikerne og YS har alle kommet til enighet med Oslo kommune. Oppgjøret fikk en ramme på 5,4 prosent, altså over frontfaget (industrien) og tilsvarende den som ble forhandlet fram for alle andre kommuner lørdag.
Dette ble partene enige om i Oslo kommune:
• Lønnsrammen for oppgjøret er på 5,4 prosent
• Kronetillegg på 32. 600 for alle inntil lønnstrinn 35.
• Alle på lønnstrinn 36 eller høyere får et prosenttillegg på 6 prosent.
– God uttelling
– Dette gir god uttelling for de lavtlønnede, og god uttelling for våre medlemmer som får prosenttillegg godt over rammen fra frontfaget. Alle medlemmene våre er sikret minst 32.600 kroner ekstra i årets oppgjør. De som ligger på lønnstrinn 36 får et tillegg på 6,0 prosent. Det er godt over prisveksten på 4,9 sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.
– Dette er et historisk høyt tillegg i et mellomoppgjør og gir lønnsvekst for alle LO-medlemmene i Oslo, uttaler en fornøyd Per Egil Johansen, forhandlingsleder for LO Kommune Oslo.
31.000 mer til alle i staten: – Et historisk høyt kronetillegg
Lavlønnsprofil
I alle lønnsoppgjørene hittil i år har det vært en lavlønnsprofil. I LO/NHO-oppgjøret ble det streiket for de lavest lønte. Hensynet til dem som tjener minst har vært viktig også i oppgjøret i Oslo kommune.
– Kommunen sier selv at de ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver. I en tid med lav arbeidsledighet og kamp om arbeidskraften er det viktig at lønnsoppgjøret styrker kommunens muligheter til å rekruttere og ikke minst beholde høyt utdannende, sier Akademikernes forhandler Julius Okkenhaug i en pressemelding.
Flere saker
– Det kan være gode grunner til at kolleger tjener ulikt, mener seniorrådgiver i FO.
Brian Cliff Olguin
Dette kan du gjøre når kollegaen tjener mer
Anders Fjeld og Anne-Eilen Temte jobber som rådgivere i Brukerombudet i Fredrikstad. Når ombudet nå kutter fra 3,6 årsverk til 1, må de inn i andre stillinger i kommunen.
Privat
De skal bevare innbyggernes rettigheter. Nå vil kommunen kutte i tilbudet
– Lønna begynner å bli akseptabel. Det nærmer seg noe å leve av, mener Ingunn Akse.
Helge Skodvin
Nå tjener vernepleier Ingunn det samme som sykepleierne
Det er ikke alle som får den hjelpen de trenger fra lederen sin etter at de har vært sykmeldt, ifølge Hans Christoffer Aargaard Terjesen som er forsker ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning på OsloMet.
OsloMet og Alexander Grey/Unsplash
Mange ledere famler i blinde om sykefravær, ifølge forsker
På kaotiske dager med snø er det viktig å si ifra til arbeidsgiver hvis du ikke rekker fram i tide.
Ole Palmstrøm
Forsinka på jobb fordi det er snø? Dette er reglene
– Jeg håper mange av FOs medlemmer melder seg, slik at vi får gode bidrag fra både praksisfeltet og de akademiske miljøene, sier Ole Henrik Kråkenes.
Skjalg Bøhmer Vold