JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i lønnsoppgjøret i Oslo kommune: Alle får minst 32.600 kroner

– Oppgjøret gir god uttelling både for lavtlønte og for FOs medlemmer, sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.
Alle medlemmene våre er sikret minst 32.600 kroner ekstra i årets oppgjør. De som ligger på lønnstrinn 36 får et tillegg på 6,0 prosent. Det er godt over prisveksten på 4,9 sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.

Alle medlemmene våre er sikret minst 32.600 kroner ekstra i årets oppgjør. De som ligger på lønnstrinn 36 får et tillegg på 6,0 prosent. Det er godt over prisveksten på 4,9 sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.

Ole Palmstrøm

solfrid.rod@lomedia.no

LO Kommune Oslo, Unio, Akademikerne og YS har alle kommet til enighet med Oslo kommune. Oppgjøret fikk en ramme på 5,4 prosent, altså over frontfaget (industrien) og tilsvarende den som ble forhandlet fram for alle andre kommuner lørdag.

Dette ble partene enige om i Oslo kommune:

• Lønnsrammen for oppgjøret er på 5,4 prosent

• Kronetillegg på 32. 600 for alle inntil lønnstrinn 35.

• Alle på lønnstrinn 36 eller høyere får et prosenttillegg på 6 prosent. 

– God uttelling

– Dette gir god uttelling for de lavtlønnede, og god uttelling for våre medlemmer som får prosenttillegg godt over rammen fra frontfaget. Alle medlemmene våre er sikret minst 32.600 kroner ekstra i årets oppgjør. De som ligger på lønnstrinn 36 får et tillegg på 6,0 prosent. Det er godt over prisveksten på 4,9 sier Hanne Groseth, leder i FO Oslo.

– Dette er et historisk høyt tillegg i et mellomoppgjør og gir lønnsvekst for alle LO-medlemmene i Oslo, uttaler en fornøyd Per Egil Johansen, forhandlingsleder for LO Kommune Oslo. 

31.000 mer til alle i staten: – Et historisk høyt kronetillegg

Lavlønnsprofil

I alle lønnsoppgjørene hittil i år har det vært en lavlønnsprofil. I LO/NHO-oppgjøret ble det streiket for de lavest lønte. Hensynet til dem som tjener minst har vært viktig også i oppgjøret i Oslo kommune.

– Kommunen sier selv at de ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver. I en tid med lav arbeidsledighet og kamp om arbeidskraften er det viktig at lønnsoppgjøret styrker kommunens muligheter til å rekruttere og ikke minst beholde høyt utdannende, sier Akademikernes forhandler Julius Okkenhaug i en pressemelding.